Şöyle açıklık getireyim.
Endüstri Meslek Lisesi ve Düz Liselerde karne ortalaması 2.50 olduğu taktirde zayıfına bakılmaksızın öğrenci sınıfı geçer. Anadolu ve Anadolu Teknik Liselerinde ise bu durum 3.00 ortalamada mümkündür.

7 zayıfı gelmiş ise şöyle olacaktır ;
İlk önce okullar kapandıktan 1 hafta -10 gün sonra başlayacak sınavlarda 4 derse girecektir.
Daha sonrası şansa kalmış, her sene bir af çıkıyor örnek bu 4 sınavdan başka temmuz ağustos gibi bir sınav daha yhapılıyor. büyük ihtimalle bu sene de olacaktır onu takip edersiniz eğer olursa 3 une daha gırecek.
eğer kuzenınız lise 1 de ise en az 4 dersten 45 alıp geçmeli.
ama eğer lise 2 - lise 3 ve lise 4. sınıflarda ise ve bu saydıgım sınıflardan sorumlu dersi yok ise en az 5 dersi geçmesi gerekir.
kalan dersler ise sorumlu olarak geçer ve seneye subat veya yazın verır vermezse bir sonrakı seneden zayıfı gelırse veremezse kalır ..

ama bir alternatif daha var örnek kaldığı ders onun meslek dersi olsun adını bılmıyorum ama o ders onun en yuksek kredili dersidir saati yüksek çünkü.
mesela 8 saat olsun haftada o dersi ve bir geldiyse ona çalışsın ortalama yukseltmede 5 alsın diğer 2-3 dersini kurtarır derslerın saatıne baglı tabı kı ..
ve bir tavsıye gırdıgı ılk sınavda yapamayacagı geçemeyecegını anladıgı sınav varsa soruları bır sekılde alsın dıger sınavlarda ve hatta seneye bıle aynı sorular cıkacaktır ihtimali yüksek hatta oyle ben hep yaşadım bunu
ve sınava giriş 1 tl den
7 ders = 7 Tl yapıyor