Sayın @sdemirkeser
Bilgi ve tecrübelerinize saygım sonsuz. Hayır elbette ben de gelişi güzel yazmıyorum

verdiğim kod hakkında bilgi sahibiyim
$ac = @file_get_contents("http://www.siteismin.com");
preg_match_all('#<a (.*?)>(.*?)</a>#si', $ac, $veriler, PREG_SET_ORDER);
foreach($veriler as $veri){
echo $veri[0];
}
/*
Buradaki preg_set_roder ele aldığımız veriyi ilk andan son aşamasına kadar örn, veriler[0],veriler[1] gibi almamızı sağlıyor.
buradaki "s" \t\n\r\f karakterlerini belirtmemize yarıyor açık.örn. boşluk
*/Asla sizin gibi bir üstada kendimi kanıtlamak değil amacım. insanların paylaşmanın bu kadar da zor olmadığını her ne kadar bizler öğrenirken emek harcasakda ( emek değeri biçilemeyen bir eylemdir ) ben harcadığım emeği bir gülüş bir mutluluk adına paylaşırım.
ilk php öğrenmeye başladığım yıllarda (Kaynaklar nasıl araştırılır ve ingilizce bilgisi) pek fazla bilgim yoktu ve bir merhaba dünya yazmak için bile kimse yol yordam göstermemişti. bu gün bu sayede araştırma içgüdüsüyle hala bir çok şey öğreniyorum.
evet hazır bilgi sunmak kişilerin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. bu konuda her ne kadar haklı olduğunuzu düşünsemde inanıyorum ki sistem hakkıdna soru soran arkadaş veri çekmek konusunda yaşadığı sıkıntıları dindiremeyecek ve ucundan yakaladığı örnek ve basit bir kaç bilgi ile bunun devamını getirecek.
Söz konusu bot literatürümüz

evet emek harcanmadan çekilen veridir bundan kastım. fakat bakın veri çekmekdeki emek harcanmadan yapılan iş ile veri çekmeyi öğrenmeye emek harcamamak çok farklı şeylerdir.
Her hangi bir anlaşmazlığa sebeb olduysam Affoluna
Saygılarımla