Merhabalar
Çalışmalarınızda kolay gelsin.
saate dayalı bir işlem yapmak istiyorsanız bu yapılabilinir. bir kaç yolla yapabilirsiniz. fakat 24 saati sürekli kontrol etmek zorunda olacağınız için ya bir cronjob ( zamanlanmış iş ) ayarlamanız ya da sitenizde son 24 saat içerisindeki üyelerin gösterileceği bölüme bir kontrol kodu yazmanız gerekecek bunun nedeni ise az sonra anlatacağım mysql de oluşturacağımız tablodaki verileri sıfırlamak için
isterseniz üyeler tablonuza bir stun ekleyerek yapabilirsiniz şayet böylel yaparsanız cronjob ayarlamanıza gerek kalmaz ben üyeler tablosuna bir saat stunu eklediğinizi varsayarak sistemi anlatmaya çalışıyorum
/*Diyelim ki üyeler tablonuza var(255) gibi basit bir stun oluşturdunuz ve üye olunurken buraya insert into yaptığınız query de
üye olma saati olarak*/
$uye_olma_saati = time();
//uye olma saatini üye tablosuna yazdık şimdi de göstermek istediğimiz yerdeki sorguyu yazalım.
$24_saat_once = time() - 7 * 24 * 60 * 60;
query("select * from uye_tablo_ismi order by uye_olma_saati > $24_saat_once");
//gibi sadece mantığı anlatmak istedim umarım anlamışsındır veya
//bir başka sistem de kullanabilirsin üyeler tablona
//date time fild bir stun aç ve sorgunda da şunu kullan
query("select * from uye_tablon where kayit_tarihi_date_time < DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 1 DAY)");
veya aynı yöntemde şu şekilde sorgu oluştur
query("select * from uye_tablon WHERE kayit_tarihi_date_time > DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 DAY)");Umarım iki mantığı da anlatabilmişimdir Saygılarımla.