Bu kapitalist sistemin bir dayatmasıdır aslında.
Kapitalist sistem para kazanacağı duyguları provoke eder.
İD ve LİBİDO demiş Freud.
İd saldırganlıktır.
Savaş sanayi saldırganlığı kullanır. Milliyetçiliği, ümmetçiliği, çeteciliği kullanır. Kendin gibi olmayanlarla çıkar çatışmaları yaratıp savaştırır.
Medya, gösteri endüstrisi, kozmetik, tekstil, gıda vsss hepsi de libido yani cinselliği kullanır. Çünkü en az maliyetle en büyük katma değeri libido provokasyonu üzerinden sağlıyorlar. Normal yoğurt ile hemen hemen aynı paraya mal olan diyet yoğurt %50 daha pahalıya satılır. 30 cm kumaştan yapılan bikini paltodan pahalıya satılır. 3 liraya mal olan göz altı kremi 300 liraya satılır.
Hatta,
Ispanak satmak isteyen üreticiler Temel Reis'i yaratmıştır. Temel Resi sadece Kabasakal'ı dövmez. sürekli Safinaz'ı da Kabasakal'ın elinden alır.

Ben sosyalist komünist görüşlü falan değilim. Ama kapitalist sistemi kabul edip serbest girişimi savunduğunuz sürece serbest girişimin ilk gireceği alan cinselliktir. Bu iş kızlarımızın ülkemizin değil tüm dünyanın sorunudur maalesef.

5 sene önce Bodrum'da 27 yaşında bir hatunla tanışmıştım. 4 çocuğu vardı. 4'ünün de babası farklı. Ve hiç biriyle evlenmemiş. Başka adamlara baba diyen 4 kardeş aynı evde yaşıyorlar.

Bizim için de yakındır bu günler. Televizyonlarda Melekler Duymasın diye bir dizi var. Üniversite gençleri için evlilik dışı ilişkiyi bu kadar normal gösteren ve evlilik dışı ilişkiden çocuk doğurmayı bu kadar meşrulaştıran başka bir yayın görmedim ben. Evlilik dışı ilişki yaşayan bir kıza ailesi sırtını dönerken arkadaşları sahip çıkıyorlar. Bunu izleyip üniversite hayalleri kuran 11-12 yaşındaki kızların önündeki üniversiteli öğrenci modeli bu olursa 10 sene sonraki üniversite kuşağının halini düşünemiyorum...