anlamadım ben onu?
ben karşı mahalle bu mahalle diye ayırt etmedim, herkes kurduğu cümlelerine , takındığı tavırlarına dikkat etsin dedim, gelip burada da ahkam keseceksen benim mesajlarıma , benim konularıma mümkünse cevap yazma... Hâlâ bir ukalalık, bir çekememezlik seziyorum.. "anladın sen onu, karşı mahalleni çocuğuyum diye dışlanıyoruz, kıroyum ama para bende havaları"..
Ben genele hitap ettim, eğer ki özele indirgeseydim sana Ö.M. gönderir çeki düzen ver derdim kendine, ama sen yine o Ö.M. e bildik bir cevap verirdin...
O yüzden bilader bana uzak, Allah a yakın ol... Selametle...
bana yazdığına dair bir ithamda bulunmadım, hatta özel mesaj göndereceğin kişinin başka birisi olduğunu ima ettim, ama sen gerçekten de anlamamışsın.
neden merkeze beni yerleştirmeye çalıştığını da anlamış değilim. konunun benimle alakalı açılmadığının bilincindeyim.
ben domainleri eleştiriyorum, insanlar beni eleştiriyor. bazıları kendilerini şartladığı için yazılandan ziyade yazana bakarak yorum yapıyor. arkada destekleyici kitle de bulunduktan sonra zaten sallayan sallayana.. özellikle bazı kimselerle hiç muhatap olmuyorum, ama onlar bana cevap yazmakta bir an olsun geri durmuyor.
kimsenin domainleri beni alakadar etmez. hiçbir zaman "en iyi domainler bende" demedim. bende gerçekten de iyi domainler olmasına rağmen... eleştirdiğim domainler de üyelerin kendi açtıkları konularla alakalı olanlar... gidip de konu açıp "şu şöyle, bu böyle" tarzı da yazmadım. üyeler "yorumlayın" dedi, yorumladım. bir hevesle aldıkları domainlerin "işe yaramayacağını" söylediğimde insanlar bana şartlanmaya başladı... bu benimle alakalı değil, genelde bir "adamına göre" yorum yazma hastalığı mevcut...
ayrıca ben konuyu açan şahsın bunu buraya açana kadar etrafındaki arkadaşlarına telkinde bulunması gerektiğini söyledim ama anlaşılmadı. sağlık olsun...
kimse forumda kendisini "abi ve usta" yerine koymaya çalışan insanların abilik ve ustalıklarını (!) kabul etmeye mecbur değil. kimse de kendilerini domain konusunda otoriter görenlerin veya onlara yaranmaya çalışanların söylemlerini de sahiplenmek durumunda değil... ben jenerik domain tabirini kabul etmiyorum diye neden suçlanıyorum. "domain piyasasının jenerik tabirine ihtiyacı yok" demek neden bazılarının zoruna gidiyor? bir tane mantıklı örneği olmayan "subdomainlik" tabirini kabul etmek zorunda mıyım? us, biz, tk gibi uzantıları eleştirmek neden yanlış? piyasada yüzlerce alternatifi bulunan domainleri beğenmemek neden kabul edilmiyor?
Allah'a şükür eleştirdiğim domainlerden hiçbirisinin ne mantıklı bir projeyle karşımıza çıkamaması, ne de iyi bir fiyata satılmaması benim söylemlerimin doğruluğunun en sağlam delilidir.