şunu bilmelisin ki hiçbir seocu senin o siteden 1 aylık kazanacağın paranın 20 katı bi ücret almadan işi yapmaz tabi çıkar 1milyara yaparım diyenler ama yapabilir mi
Bir ahbap vasıtası ile gelen bir firmaya sağlık diyet kategorisinde aylık 1000 liraya (4 ay ödeme aldım) yukarıda yazılan ciddi kelimelerden birini 4 ayda ilk sayfa 4. sıraya çıkardım. Ayrıca orta düzey rekabeti olan 5 hap aramasında da ilk sıraya çıkardım 4 ayda. Sonra yaptığım işi beğenmeyip (ilk sıraya gelmedi diye herhalde) işi benden alıp aylığı 20 bin liraya bir seo şirketi ile anlaşmışlar.
Sanırım profesyonel olarak SEO yapmamın vakti gelmiş. Ben bu işlerin bu fiyatlara yapıldığını uzun zamandır takip etmemişim. Ben yukarıda bahsi geçen her kelimede ilk üçe site sokabilirim.
Son deneyimimden eşe dosta bile olsa seo yapma işini bırakma kararı aldım. Hep amatör olarak uğraştım bu seo işi ile. Ama burada geçen rakamları görünce ve seo yapıyorum diyenlerin referans kelimelerini görünce profesyonel olarak bu işe giresim geliyor. Ama firma peşinde koşacak değilim. En güzeli ben seo bilirim diyenler gözü kesiyorsa bu aramalarda birer site soksun sonra güzel paraya satsın. Alan ne aldığını bilir satan ne sattığını.