Katagori olarak günümün çoğunu domain bölümünde geçirdiğim için "Maxigeyik de o kadar problem yok" bu bölümdeki üslupsuzluk bizi üzüyor maalesef.. Seviyeyi koruyalım diyordum hep, ancak bu dakikadan sonra Seviyeyi yükseltelim demeye başlayacağım arkadaşlar... Toplum olarak cinnet mi geçiriyoruz bilmiyorum, şu kısa zaman diliminde daha da fazlalaştı gibi... Dediğim gibi domain bölümü müdavimi olduğum için burada yaşananları görüyorum, diğer bölümlerde de aynı sıkıntılar var mı bilmiyorum.
Biri bir domain soruyor..
-5 para etmez yorumları yapılıyor, tamam değersizdir domain ancak üsluba dikkat etmemiz gerekir. 5 para etmez yerine kullanabileceğimiz çok daha güzel bir cümle bulamaz mıyız ? "Arkadaşım bu domaini almışın ama benim şahsi görüşüm bu domaine verdiğin paraya yazık, keşke daha kaliteli bir domain alsaydın, keşke almadan önce bir bilene sorsaydın, gönül ister ki ben yanılayım ancak daha kaliteli domain alman için biraz daha araştırarak hareket etmeni tavsiye ediyorum" bu yazdığım cümle uzun olduğu için mi kısa olan tercih ediliyor, siz kısaltabilirsiniz. "ben beğenmedim, ama bir beğenen çıkar inş."
Sonra domaini soran kişinin üslubu ;
- sen ne bilirsin de ben bilirim de işte süper domain vs vs.. yorum aldığı kişiyi susturmak, ee madem susturacaksın neden yorum alıyorsun, domainine güzel dedirtmek istiyorsan 3-5 tane iyi gün dostunu bul onlara söylet, olumlu olumsuz her yoruma açık olamayacaksan da konu açma.. olumsuz yorumları dikkate al, hatta ders al, kendini geliştir.
Ve ardından konularda gördüğümüz tartışmalar... Üslubumuzun iyice düştüğünü düşünüyorum. Satış konusunda bile tartışmalar, o domain o kadar eder mi vs muhabbetleri, bilgisizliğini yaptığı ukalalık ile kapatmaya çalışanlar, ya arkadaşlar bilmemek ayıp değil, ben 31 yaşındayım ben hâlâ nerede ne öğrenebilirim diye sağda solda araştırmalar yapıyorum. Bunda utanılacak bişey yok. Herşeyi bilmek zorunda da değiliz zaten, ilgi alanımıza giren, karşımıza çıkan konuları daha çabuk öğreniyoruz hepsi o kadar. Başka bir konu çıkmış ise de "Bilmiyorum, bir araştırayım, beni bilgilendirir misin" cümleleri neden bu kadar ağır geliyor bize...
Tebrik ederken dudağımızdan kırk nazla çıkan kelimeler, hakaret için neden ışık hızında çıkıyor...
Herkesin ailesi var, annesi babası, kardeşleri, eşi, çocukları, sevdikleri var.. Sen sevmedin diye hakaret edemezsin, senin nefret ettiğin can düşmanın için , canını verecek sevdikleri vardır. O yüzden can düşmanına bile davranırken seviyenizi koruyarak hareket edin lütfen...
"Dostuna o kadar güvenme, gün olur düşmanın olur, düşmanına o kadar yüklenme gün olur dostun olur"
Size 3 S tavsiye ediyorum... Selametle...
* Saygı
* Sevgi
* Sabır