size sataştığımı zannedip de kendinizi önemli bişe sanmayın,
herkesin tabiki istediğini düşünme özgürlüğü var,
bakan meseleyi açıklamış, bence samimi duygularını anlatmış
bunu yolsuzluklara vs çekmenin anlamı ne ki burda
ben o zaman bi art niyet ararım, fikirlerini açıklayacaksın tabiki ama tahminlerle konuşmamalısın,
hepimizin bazen devlete sitem ettiği oluyor, ama yeri geldiği zaman hakkını da verin
bu bizim devletimiz
medyada öyle bir hava varki sanki hükümet partisi abc olduğunda bizim devletimiz olmuyor
yaşınız gerçekten 20 ise benden size bir büyük tavsiyesi bu tip konularda çok boyutlu düşünün
google konusunda hükümetin yada yada yetkili kurumun eylemlerini sonuna kadar destekliyorum,
bu ülkede olan hep sadece google şirketine oluyorsa ben bunun arkasında bişe ararım ve sorarım neden binge, dailymotion'a neden yahooya bişe olmuyor, çinde alibaba ve yahoo stratejik ortaklık yapabilirken google yasaklanıyor neden
Arkadaş zaten yazısına başlarken Google'ın tekelleştiğini ve bunun bir sorun olduğunu belirtmiş. Sonraki cümlesinde bana göre yerli ve doğru bir eleştiri yapmış. Siz buna cahillik demiş küçümsemişsiniz. O da ne kadar bilgili olduğunu kanıtlamış. Yazısını yolsuzluklara da çekmemiş, bu konuyla ilgili olan diğer konulardaki tavırlarıyla ne kadar çelişkili ve tutarsız olduklarını göstermiş.
"Yaşın gerçekten 20 ise" ne demek? 25-30 yazsaydım büyük göstermek isterdim; 20 yazarak şuan olduğu gibi sadece sizin küçük görmenize yol açarım yani yalan söyleyecek bir durum yok. Tavsiye için sağ olun ama bir tavsiye de benden size gelsin:
20 yaşında bu tür konularda eleştirme yeteneği olan gençleri azarlar, susturmaya çalışırsanız. Sonra "gençlikte iş yok", "hepsi karı-kız peşinde", "futboldan başka bir şeye kafaları çalışmıyor" diye yakınır durursunuz.
Çok boyutlu düşünmeye gelince de padişahım çok yaşa mantığından daha çok boyutlu düşündüğümüz ortadadır. Sorun çözmek için o konuda uzman olmak gerekir. Teknik yeterliliği olmayan kişilerin ağızlarından çıkanlardan dolayı (sırf belirli makamlardalar diye) umutlanmayacak kadar siyaset biliyorum. Siyasetçiler sorun çözme yeteneğine sahip değildirler.
Şu parti bu parti demiyorum. Siyasetçiler cambazlardan ibarettir. Halk onlara bakar ve futbol takımı tutar gibi onları tutarlar. Daha iyi iş yapmak veya sorunları çözmek değildir siyasetin konusu. Daha iyi laf üretmek daha çok demogoji yapmak ve DAHA ÇOK UYUTMAKTIR. Halk da bakar ki gerçekten sorunlar hiç çözülmeyecek, sırf istediklerini söylüyorlar diye oy verirler siyasetçilere.
Bütün dünya ülkelerinin asırlık devlet politikaları ve hedefleri varken biz hâlâ birbirimize laf yetiştiririz. Düşmanı hep içimizde arar dışarıya hiç bakmayız.
Ben isterdim ki ülkemizde bir teknoloji bakanlığı olsun. Başında işin uzmanı kişiler olsun. Ben isterdim ki bilgisayar bölümüne girmek için öğrencilere fizik, kimya, biyoloji soruları sorulmasın. Adam akıllı bir eğitim sistemi olsun da herkes işinin ehli olarak mezun olsun. Ben isterdim ki ulaştırma bakanı çıkıp "Google ülkemizdeki insanlar sayesinde para kazanıyor ama bize vergi vermiyor" demesin ,Bir Telekominikasyon Bakanı(olsun) Google ile rekabet edecek bir arama motoru için çalışmalar başlatsın. Devlet bu tür projeleri olanlara teşvik kredisi sağlasın. Hindistan'da olduğu gibi gençlerin bilgisayar teknolojileri konularında uzmanlaşmalarını sağlayan devlet destekli eğitim merkezleri olsun. Google nasıl ki vergi vermeden Türkiye'den para kazanıyorsa bu kadar genç nüfusumuzla aynısını biz başka ülkelere yapalım isterdim. İstemekle kalmadım bunun için çalışıyorum.
Serbest pazar ekonomisi uygulanırken ve Borsanın %70'i yabancı sermayenin elindeyken, "sırtında fabrikayla sınırda yakalanan bir yabancı yatırımcı gördünüz mü?" mantığında milli sermayelerimiz teker teker yabancılara satılırken, "dışarıya para gidiyor! hepsi Google yüzünden!" diye yakarmanın anlamsız ve tutarsız olduğunu, samimi olmadığını anlamanızı isterdim.
Youtube'dan vergi istemenin,
vergi vermediğin ülkede senin de sitenin açılmaması gerektiği mantığının yattığını herkesin anlayabilmesini isterdim.
Ben LAF değil İCRAAT yapan ve halkını mağdur etmeyen bir yönetim isterdim.
Acı olan da öyle bir yönetimin hiçbir zaman var olmayacak, var olmasına izin verilmeyecek ve halkımızın hep cambazların peşinden koşacak olmasıdır. Ta ki bir yere toslayana kadar...
size sataştığımı zannedip de kendinizi önemli bişe sanmayın.
Sana göre siyasetçiler ülkenin iyiliğini istiyor ama halk içinden çıkıp kafasını çalıştıran kişiler çıkar için siyaset yapıyor. Sen bu yolda böyle devam et.
Biz önemsiz insanların haklı olduğunu er ya da geç anlayacaksın.
Saygılarımla...
------------------
Ek:
Neden soruna da cevap vermek istedim.
Alıntı
bu ülkede olan hep sadece google şirketine oluyorsa ben bunun arkasında bişe ararım ve sorarım neden binge, dailymotion'a neden yahooya bişe olmuyor, çinde alibaba ve yahoo stratejik ortaklık yapabilirken google yasaklanıyor neden
Diğerlerinin Türkiye'deki kullanılma oranlarına bakabilirsin. Google iyi niyetli olmayabilir ki iyi niyetli olmamasının çok tehlikeli olacağının farkındayım ama bu tıpkı Amerika'nın silah(atom bombası vs.) üretmesinin tehlikeli olduğunun farkında olmak gibidir. Neyse ki internet ortamında daha iyi olmak gerçek hayatta olmaktan daha kolaydır. Bunu bile yapamıyorken kendi halkına yasak getirmek akıllıca değildir.
Ayrıca tek yasaklanan Google dedin ya... Cahil kelimesini kullanmayı sevmem çünkü hakaret olarak algılayıp cevap vermek olsun diye cevap verirsin ama buraya gidecek daha uygun bir kelime yok üzgünüm. Bu konudaki cehaletini acilen gidermeni tavsiye ederim.
Tekrar saygılarımla...