Herkese selamlar ,
Öncelikle bu konuda bir itirazım olacak. Kuaza kardeşimizin iyi niyetinden şüphe duymak imkansız. Kendisi iyi niyetle bu işe girişmiştir. Ama ben bu konuda bağış yapanlar açısından bir sorun görüyorum.Zira bağışlar sadece Allah rızası için yapılır. allah rızasının dışında bir şey araya girdiğinde bu bağışın anlamını bir ölçüde yitirecektir. Mesela kendi açımdan konuşursam , ben genelde İHH 'ya bağış yaparım. Şimdi kardeşmizin kampanyasına katılmış olsam , aklımdan şöyle geçer, yaptığım bağışı dünyalık bir şeye bedel biçmişim yada ondan bir menfaat temini sağlamışım gibi hissederim.
Bu yüzden yaptığımız bağışlardan Allah rızası dışında bir menfaat beklemek yanlış olur diye düşünüyorum. Böyle bir beklenti olmasa bile bunun içerisine "dünyalık" bir menfaatin girmesine kalbim elvermez.
Tabi herkes kendi düşüncesine göre hareket edecektir. Allah herkesin yaptığı yardımları kabul eder inşallah.
Tekrar ediyorum, konuyu açan kardeşimizin samimiyetine ve içteliğine inanıyor, iyi niyeti ile çalıştığına düşünüyorum. Ben sadece bağışçılar açısından değerlendirdim bu konuyu.
Selamlar.