Priapos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5- evet dini inancımı yazmadım. evrim teorisini desteklemenin yanında evrimsel konularda bilimsel çalışmalarda da bulunuyorum ve bir açıklama getirmek istiyorum, evrim tanrının yokluğunu ıspatlamaya çalışan bir mekanizma değildir. sabah akşam beraber olduğum ve beraber çalıştığım kişi islamiyete temelden bağlı bir insan ve evrim çalışmasını yaparken zevk alıyor. eğer siz de evrimi düzgün bilseydiniz yaptığımız işe saygı gösterirdiniz. evrim tesadüfçü değildir. doğal seleksiyon mekanizmaları vardır. hızlı koşan bir zenci ve şişman bir beyazın aslandan kaçışlarını tesadüfe bağlayamayız. zenci hayatta kalacak, beyaz ölecek, zenci üreyecek çoğalacak, beyazın nesli tükenecektir. ( sığ şekilde anlattım eğer merak edersen doğal seleksiyonu sabaha kadar anlatırım )
evrim tanrının yok olmadığını direkt olarak ispatlamaz tabi
bunu daha çok yaptığı deneyler ve gerçekleştirdiği projelerle vurgular
(bigbang gibi; eğer istedikleri sonucu elde ederlerse yaratıcının yokluğunu sözde kanıtlayacaklar ama deneyin amacı yaratıcı yokluğunu kanıtlamak değil elbette.....)

düzgün bilmiyorum evet. ben o şaşalı üniversitelerde okumadım.
darwine hayranlık duymadım

yaptığın şeyi ayıplamıyorum. islamın birinci kuralıdır "OKU"
sende okursun vatana millete yararlı bir bilim insanı olursun umarım.
ama ben başka biryere değiniyorum.
bilim tanrı var der ise eğer bilim bitti demektir.
bilim tanrı yok der ise eğer alacağı tepkiler çığ gibi olacaktır.

Gördüğüm ve bildiğim birşey var. tartışmanın sonu yok
aslında bu bir tartışma değil daha çok münazara yada atışma diyelim.
çünkü biz konuşurken karşıdaki kişinin fikrinin doğru olabileceği ihtimalini baştan kaldırıyoruz.

sabaha kadar bana anlatırsınız bende size dini anlatırım.

ama keşke sonuç elde etsek.

sizin hangi dine mensup olduğunuz beni ilgilendirmez doğru ama sizinde bizim dinimizi eleştirmek ilgilendirmez.

daha fazla konu uzamasın zaten kilit yakındır. yazılarımı okuyanlar destekliyorlar sağğolsunlar....