medesan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
NEYİ SATIN ALACAĞIMIZI BİLE GOOGLE BELİRLİYOR

Pagerankı çok düşün olan ilk sırada çıkabiliyor. Bütün bunları geçtik. Size verilen aram sonuçları gerçekçimi acaba. Bir liste getiriliyor bunun görünen tarafı şu; size verdiğimiz arama sonuçları bizim istediğimiz sonuçlardır deniliyor.

Biz Google’ın ya da yabancı arama motorlarının verdiği sonuca göre cep telefonu, televizyon dergi ya da gazete ya da başka ürünler ya da hizmetler ile alakalı firmaları buluyoruz. Onlar bizi yönlendiriyor. Bakın bu firmayı ben size buldum. Biz de o firmadan ürün ya da hizmet almak durumunda kalıyoruz..

Bakın bu çok önemli bir konudur. Google istediği firmayı meşhur istediğini zelil eder bir yapıya geldi. İlk sayfada çıkmak arama motoruna bağlı bir sistemdir.

Ülke kaynaklarının siber teknoloji çağında dışa akması kadar başka savurganlık yoktur. Reklam gelirleri Google’a akarken devletimize tek kuruş vergi gelmemektedir.

Bu vatanın kobisinden, esnafından, şirketlerinden, alınan paranın vergisi ülke sınırları içinde devlete dönmesi gerekir. Bu şuna benziyor tavuğu besliyoruz fakat başka kümese yumurtluyor.

Dünyadaki ilk 10 sitenin 8’i arama motoru. Bu 8’den 6 tanesi Amerika'ya ait 2 tanesi de Çin'e ait.

Yakın tarihte 2 tane internet firması ilk 10 içerisine girdi. Bu devrim niteliğindedir. Çağımızda herşeyin hızla değiştiği bir zamanda 10-15 yıl çok uzun zaman dilimleridir. Farklı ülke sitelerinin listeye girmesi domino taşı etkisi yaparak farklı ülkelerin internet sitelerinin popülerleşmesi demek olacak. Neden ilk 100’de bizim internet sitelerimiz olmasın.
Burası çok doğru google ne derse onu yapıyor herkes

PieRLuGi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rekabet her zaman biz webmaster'ların işine gelir, adamlar eline bir fırsat geçince hemen değerlendiriyor, ama burada şunu desek "bir arama motoru yapılsın, destek verelim, birbirine vurduralım, daha çok kazanalım" hemen gelicek sesleri söylüyorum.

- yaptıkta ne oldu ?
- google kim biz kim
- google sız olmaz
- yahoo deviremedi

Biraz büyük düşünmemiz lâzım
Aslında yapılabilir ama baya bir destek sağlanması lazım çok gördüm haberlerde Türk arama motoru diye şimdi hiç biri yok ortalıkta. Bizim insanımız google a bağımlı google açılmadımı internet bağlantısı yok sanıyorlar durum ciddi bağımlılığını ortadan kaldırmak kolay değil