silverlightta var sanrım ben onu blmiorm ama Flexle veritabanı bagantıları mumkun fakat dediginz gibi clientside ile baglnatılar kullanılmaksa as3flexDB ise en cok kullanılanlardan AMFphp kutuphanesiyle. Ama dedim ya Adobe bos durmuor ornegin RTMPF Real time media flow protocol ozelligi cok guzel , boylece anlık stream transferleri hiçbir ek tasıyıcıya kalmadan yapılıor. uygulaması ise bu chatroullete tarzı sistemler RTMFP kullanmayan bir chatroullet sisteminde server harcaması bi hayli fazla iken bunu kullanan bi sistem yazdggnzda sıfır server masrafı oluor . Yine Adobe un evrense uncompress formatı XFL de alttan alttan gelior. suan anladıgım kadarı ile microsoftun amacı flashı gecmek , ama adobe un amacı evrensel bi format olusturmak, nitekim bunun için adımlar attıgını goruorz XFL formatı digr urunleri ile entegrasyonlar iphone app e el atması ve cok rivayette olsa adbex adlı bir ortak cevirici dil geliştridikleri haberleri beni cidden bu dusunceye itti. Zaten her firmanın yazılım için amacı hemen hemen bu tek catı altında bunyelerinde teklnoijiye hakim olmak . Action scriptin temelinde Java oldugunuda solersek cokda yanlıs yapmayız. Ama silverlighti hafife aldıgım anlamına gelmior tabi dediklerim ,ama su var bir firmaya mahkum olacaksak bu microsoft olmamalı nispeten Adobe daha ozgurlukcu bir firma , microsoft daha tekelci , facebook olayyını bilmiorm , facebook pek ala silverlight bir video player kullanabilirdi ama flash as2 bir player kullanıor insanların en cok gordukleri ilgilndikleri seyle vurabilirlerdi ama bilemiorm nie silverlight degil siyasete gelirsek Yahudi olmayan Dev mi var