LeFleur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir laf vardır "it ürür kervan yürür"
Atatürk'e küfür eden itleri neden dikkate alıyorsunuz ?
yada saygı duyduğunuz başka şeylere...

boşverin ürsünler. kime ne ?!

eğer onları takarsanız adamlar istediklerine ulaşır zaten. adamların istediği bu sizi gıcık etmek.

Atatürk'e küfüre edilmesinin Atatürk'e zararı var mı ?
Kim buna karşı çıkıyor ? Biz. Ama neden ? Herkesin lafını dikkate alırsak bu iş sürer gider.

İnsanoğlu işine geleni duyar işine gelmeyeni duymaz.

Bir tanıdığım vardı. İçki içer, küpe takar vs.. (karşı çıkmıyorum bunlara) mahallelide ayıplardı. bana derdi ki hiç takmıyorum onları.

Ama tuttuğu takıma yada tuttuğu partiye laf gelince hemen kükrerdi.

Bizimkide o hesap işimize gelince duyarız işimize gelince bazı duygularımız kabarır.

Bırakın artık şu tartışmaları. İnternete sansürün internet kullanıcılarından başka kimseye zararı YOKTUR !

Koca internet yavaş yavaş içine kapanıp intranet olmuş, millet işi gücü bırakıp DNS, IP, VPN, proxy gibi teknik taklalardan medet umar hale gelmiş, internet sektörü günlerce kontak kapamış, her şey alt üst olmuş ne gam?
Hocam mesele sansür değildir.
Mesele siyasidir. Mesele ekonomiktir.

Yahudilerin kurduğu bir Amerikan şirketi senin bütün internetini ele geçirmiş. Webmasterlarını kendine bağımlı hale getirmiş. Tekel olmuş senin devletine kafa tutuyor. Sen de ona gelen yasağın kullanıcılara geldiğini söylüyorsun.

Google Amerikan kullanıcılarına bir haksızlık yaptığında çatır çatır hesabı soruluyor senin benim hesap sorma hakkımızyok. Neden? Çünkü bu ülkenin yasalarını kabul etmiyorlar.

Bu iş it kervan meselesi değildir.
Bu iş hakaret meselesini çoktan aşmıştır.
Bu iş senin devletini ve yasalarını takmadan fiber optik kablolar ile ülkene girip seni kendine bağımlı hale getirirken senin yasalarını hiçe sayan bir uluslararası şirketin küstahlığıdır.

Sen ben keyfime bakarım diyenlerden olabilirsin. Ama google gibi tek bir siteye yasak geldiğinde internetin çöküyorsa senin internetin zaten intranet olmuş senin haberin yok. Sen googleın intranetinin kölesi olmuşsun zaten. Devletin intraneti mi google ın intraneti mi diye tartışıyorsun.

İşi bir sitedeki hakaret gibi basit bir konuya getirip tam da senin söylediğin propogandayı yapmaya çalışıyor google.

Benim ülkemdeki fiber optik kabloların parasını google mı ödedi? Benim ülkemdeki insanımın ve şirketlerin verdiği vergiler ile yaptıkları yatırımlar ile internet büyüyecek. O internet hatlarını kullanarak en büyük parayı kazanan google şerefsizi vergi vermemek için irlanda'da çalışıyor görünecek. Mahkeme olarak california mahkemelerini tanıyacak. Senin asgari ücretle 12 saat çalışan insanın vergisini verirken youtube senin ülkene vergi vermeyecek.

Yine aynı ulurlararası kartel senin mahkemelerini kendi ticari çıkarlarını korurken muhatap alacak. Gelecek serdar ortaç ın sortube sitesine marka hakkını ihlalden dava açacak. Google gidecek dekan'ın eski sitesi seoogle a dava açacak. Ama sen bu ülkede google'a dava açacağın zaman senin mahkemelerine muhatap olmayacak.

Bu işleri kullanıcı zarar görüyor diye düşünmek çok kısır bir bakış açısı bencil ve yüzeysel bir tavırdır.

İletişim Fakültesi mezunuyum. Ve sana şunu açıkça söyleyeyim ki tıpkı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iletişim özgürlüğünün önündeki en büyük engel Türk Devleti değil GOOGLE denilen tekel şirkettir.
Medya büyük bir güçtür ama alternatifi olmayan, bir birine karşı diyalektiği olmayan tekel medya, kartel medya özgürlüklerin önündeki en büyük engellerdendir.
Senin tüm internet alt yapın bir site kapatılınca çöküyorsa daha da söylenecek bir şey yoktur aslında...