Bana mı denk geliyor bilmiyoruma ama son günlerde en işlek caddelerde bile önüme bayanlar atlıyor.
Ablam yol babasının malı gibi yavaş yavaaaaş karşıya geçiyor.
Ne kadar korna çalarsam çalayım kafasını çevirip bakmıyor, bırak hızlanmıyor bile.
Bu manyakların ezilmek falanda umrunda değil. ışıktan yaya geçidinden geçiyorlar.
Son ana kadar gidiyorum, acı fren yapıp duruyorum önünde, gene de umrunda değil. Kornaya abanıyorum ama tınn.
Bu hafta 4-5 kere oldu aynısı.
Normalde de çok sakin araba kullanırım yavaş giderim.
bunlar hep beni mi buluyor?
güncelleme;
Yol yayanın hakkıdır diyen arkadaşlara trafik kanununu kopyalıyorum. 2918 sayılı KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU 68. madde.
b) Taşıt yolunun karşı tarafına geçmek isteyen yayaların taşıt yolunu, yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışları dışında herhangi bir yerden geçmeleri yasaktır.
Yayalar, bu yerlerden geçerken;
1. Yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerde, geçitte yayalar içinışıklı işaret varsa bu işaretlere uymak,
2. Geçitte yayalar için ışıklı işaret yoksa ve geçit sadece taşıt trafiğiışıklı işareti veya yetkili kişi tarafından yönetiliyorsa, geçecekleridoğrultu açıldıktan sonra taşıt yoluna girmek,
3. Işıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde veya kavşaklarda güvenlikleri açısından yaklaşan araçların uzaklık ve hızını göz önüne almak,
Zorundadırlar.
Ancak, yüz metre kadar mesafede yaya geçidi veya kavşak bulunmayanyerlerde yayalar, taşıt trafiği için bir engel teşkil etmemek şartı ileve yolu kontrol ederek kendi güvenliklerini sağladıktan sonra en kısa doğrultudave en kısa zamanda taşıt yolunu geçebilirler.