Okuyupta iş bulamayıp bir bankada güvenlik görevlisi olabilmek için sıraya giren bir sürü arkadaşım var.
Okuyup asgari ücrete hasret kalan bir çok arkadaşım var!
Okuyacaksan adam gibi geleceği olan bir bölüm oku, 1000 tl maaşla devlet dairelerinde sürünme, sanal alemde 100 000 profesyonel eleman açığı mevcut Türkiye' de, profesyonel bir grafikerin,coderin yada danışmanın işsiz kaldığını veya 1000 tlye tenezzül ettiğini ise görmedim...
Kariyer mariyer fasa fiso, cebinde paran varmı ona bakarlar dostum, webi seviyorsan okulları ve kursları var git kurslarına ve kendini bu işe ada, üniversite okuyupta diplomanı dolaba kaldırmaktan iyidir...
Gidipte çoğrafya,tarih öğretmenliği, işletme v.s. okuyupta yıllarını boşa harcama.
Ülkemizdeki genel kanı üniversite okuyup sırtını devlete dayamandan ibarettir ve sonuna kadar yanlıştır, üreten insan olmalıyız biz, ne yapıyorsak yapalım en iyisini yapmaya uğraş vermeliyiz, elbette üniversite okumalıyız, ama bize maddi manevi yetecek bir bölüm okumaktan başka çaremiz yok, sırf ego tatmini yada okumuş olmak için okumak sana zamandan başka bir şey kaybettirmeyecektir...
Gidipte çoğrafya,tarih öğretmenliği, işletme v.s. okuyupta yıllarını boşa harcama.
Şimdi burada insanların zevkleri ve renkleri tartışalamaz sözüyle kesmek istedim..Benim çok samimi olduğum bir arkadaşım (şu an odtü iktisatta okuyor) hep işletme okumak istedi..Sayısal da antep derecesi yapmasına rağmen yani bugün tıpta okuyabilecek haldeyken bu inat edip son sene tm ye geçip odtü iktisata gitti.Yani tercih meselesi bu iş..
Bu ülkede üniversite şu anda bence "lise dengi" sayılabilecek bir okul..Yani gerçek üniversite üniversite bittikten sonra başlıyor..
Önemli olan ne bitirdiğin değil kendini nasıl geliştirdiğindir..Ama her zaman elinde bir diploma olmasının faydasını görebilirsin..
Örnek olarak bu sitenin sahibi Mert abiyi (radmin) veriyim..
Kendisi bilgisayar mühendisi değil ve öyle kendisini internete adayan biri değil..Kendisi makina mühendisliğini bitirmiş ve kendisini internet konusunda geliştirmiş ve bugün türkiyenin sayılı bir sitesinin sahibi..
Ama birde onun açısından düşünelim (bunu kendisiyle konuşmamdan aktarıyorum) evli ve bir ailesi var..Şimdi bu siteye zaman harcıyabilirmi? Yani evde gelip eşi dururken internetin başında ne kadar durabilir? Duramaz..Ne kadar bilgisi olursa olsun bazen hayat ona izin vermez..
O da anlamış ki (düşün artık) internetle hayat geçindirilemez ve kendi mesleğinde kendi işini kurmuş onunla ilgileniyor..
Evet herşey devlet değil ama internet veya ne biliyim böyle "freelance" dediğimiz işler de değil..
İnternet işleriyle uğraşırsın ama onun içinde en azından bir üniversite okuman bence gerekli..Hiç yoktan bir bilişim sistemleri müh veya daha düşük olanlarından birini bitirmen emin ol çok işine yarıyacak..
En basitinden askerde ezilmek yerine o rafa kaldıracağın diploma sana ne kadar kolaylık sağlıyacak o zaman anlarsın