Bak kardeşim, ben senden en az 10 yaş büyük biri olarak konuşuyorum. O yollardan ben de geçtim. Üniversite de okudum.
Ama çok çok çok pişmanım...
İnan şimdiki aklım olsa oturup adam akıllı düşünür ve çalışır gider düzgün bir bölüm okur kendime kariyer yapardım.
Neden mi?
Ben üni okumadım mı okudum. Hatta extra bi alan daha okudum ama neye yaradı ? hiçbir şeye..Çünkü plansız çıktım yola. aman dedim. Yaşım küçüktü düşünemedim.
Sana tavsiyem gelecek için geçerli bir mesleğe odaklan ve çok çalış. Sana garanti veririm eğer şimdi iyi çalışmayıp okumazsan sen debenim gibi 10 sene sonra pişman olacaksın.
Her şeyden önmelisi en güzeli eğitimli bir birey olmak. Allaha şükür ben eğitimli biriyim ama mutlu muyum ? hayır. Çünkü istediğim bana uygun bir alanda eğitim almadım ve geçerli bir kariyerim yok.
Kariyer çok önemlidir. Sana benden söylemesi. Şimdi anlaamzsın ama girdiğin ortamlarda seni ezdiklerinde, eğitimini kaale almadıklarınd anlarsın.
Ne yap ne et bırak pcyi falan git drs çalış. Pc seviyorsan da git pc mühendisi olmayı hedefle ve kazan. Kazanabilirsin. O güç sende var.
Bu işler zevklidir paralıdır da bazen ama gelecek değildir. Bak mesela en basitinden en güvendiğimiz google bile yasaklanıyor adsensemiz taban yapıyor. Benim gelirim 3 günde yarı yarıya düştü..
Hiçbir şeyin garantisi yok.. Sen oku. Eğitimini al. Abla sözü dinle cnm. Pişman olmazsın.