ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne saçma yorumlar var ya. yok İran'ın gücü israile yetmezmiş, Türkiye'nin gücü israile yetmezmiş, israil bir günde İran'ı bitirirmiş.

kimse çıkıp diyor mu amerikanın Irak'ta ne işi var çıkıp gitsin. Kimse diyor mu Afganistan'da ne işi var? İran şii diyenler buyrun Irak ve Afganistan sünni onu savun o zaman. Kimse demiyor israilin ne işi var Filistin'de.

Müslüman Müslümanın kardeşidir diyoruz. Sünni sünninin kardeşidir demiyoruz. madem senin kardeşinin tüm haklarına tecavüz ediyorlar, buna sessiz kalamazsın. madem global bir dünya oluştu, eylemlerini ona göre yaparsın. bunu geçtim, ben bize düşman olarak gösterilen Yunanistan'ın bile ekonomik olarak çökmesine sevinemedim gitti. Bırak Müslüman bir ülkenin, insanlıktan nasibini almamış şahıslar tarafından yerle bir edilmesine sessiz kalayım.

Kimsede İran'ın askeri yok, düzenli ordusu yok, israilde nükleer güç var gibi zırvalar yazmasın. Bu konularda yazdıklarınızın çoğu boş çünkü kimsenin o iki ülke hakkında yeterli bilgisi yok. İran ordusu israil ile baş edemez diyorsunuz böyle olsaydı amerika çoktan saldırmıştı diye düşünüyorum.
Bunları yazarken, İran yani Perslerin son 1500 yıllık tarihleri boyunca hiç bir gayrimüslim ülke/topluluk ile savaşmadığını da hatırlayalım. Bunu söylemekte ki amacım çekeceğiniz noktalar değil, İran'ın tam olarak tarihten gelen bir savaş anlayışı olmayışı (tarih boyunca katıldığı savaşlara istinaden).