O yazar konuşmaya, konuya devam etmeye devam etsin.
Millete şu yönden kızıyorum arkadaş. Tamam benim iç meselem benim iç meselemdir, konuşur tartışırız ama dıştaki insanların yaptıklarını kendi kabahatimiz gibi kendimize yüklemeye çalışmamız çok ayıp ve fena birşey.
Aynen şöyle görüyorum bu tür insanları. Düşünün ki, iki tane devlet var, Biri Türkiye'miz diye google banana republic. İki devlet arasında ticaretler oluyor ama bu ticaretten kazanılan vergileri birisi ödüyor birisi ödemiyor. ödemeyen google banana republic ise ödemeyeceğini ve kendisini bu durumun hiçte iplemediğini söylüyor. iki ülke arasında tartışma martışma derken savaş çıkıyor ve aslen Türkiye vatandaşı olan bu tür insanlar google banana republic'in verdiği hizmetten hoşlandıkları için kendi ülkeleri yerine google banana republic saflarında savaşa katılıp kendi ülkesine saldırıyorlar.
İşte bu tür insanlar aynen böyle görünüyor gözümde.
Tamam her ülkenin hataları olabilir ama sen o ülkenin vatandaşı isen, her dış mikrah olayda kendi ülken adına savaşıyormuş gibi olmalısın. Asla ülkenin arkasından çekilip karşısına geçmemelisin, ülken haklı yada haksız olmaması asla seni alakadar etmez.