sen almazsın ben almam ama türkiye de ki herkes almayacak diye bir şey olamaz. kolanın bağımlısı çok. günde 7-8 bardak içiyorlar. r10da, internette veya herhangi bir yerde almayın diye yazarsın. illaki alan olacak. sen almazsan bile marketler, bakkallar alanlar için yine getirttirecek. bu alan bağımlılara dur diyemezsin. o yüzden böyle şeyleri saçma buluyorum.

birde benim dikkatimi çeken şu israil in yardım gemisini engellediğinde veya israil saldırı yaptığında çıkıyor böyle şeyler. mesela israil yapıyor aman israil mallarını kullanmayın deniyor. iran yapıyor aman iran mallarını kullanmayın deniyor. [ülkeler sadece örnek amaçlı] neden her zaman böyle boykotlar sürdürülmüyor? neden sadece olay olduğunda böyle boykotlar artıyor? hiç bir zaman koladır, şudur budur almayın o zaman. ala ala parayı biriktiriyor adamlar gün geldiğinde de kullanıyorlar. anlatmak istediğim şey şu sadece olay olduğu zaman bu tarz boykotları yapmak yerine her zaman yapalım. 2-3 yıl sonra yine hiç bir şey olmamış gibi o ürünü kullanacağız. adamlar parayı biriktirir yine kurşunu, silahı alır.