evet gerçekten başarılı bi program olmuş, sap kullanan şirketler vardı ancak bu genel kullanım içinde hoş, şöyle kullanılabilinir, muhasebecinizden rica edersiniz sizin için bu sistem üzerinden de takip eder girdilerinizi. Böylece sizde ordan bakabilir gerekli düzenleme vs olursa müdehale edebilirsiniz.
Ama ben sanmıyorum yıllanmış muşavirlerin böyle bi sisteme güvenmeleri zor. Gerçi şöyle bişi var, müşaviler logo, lks datasfot ki çok nadir olarak neetsis kullanıyorlar. zaten bu programların çıktılarını dosyalıyorlar. yani tamamiyle veri saklama alanı olarak güvenilen bi kaynak yok. Bu sistem üzerinden verileri girip yine dosyalama mantığıyla arşiv yaparlar, tek avantajı mükellefin her an tüm kayıtlara bakabilir olması. Ama müşavir, devlete karşı kayıtların tutulmasından sorumlu olduğu için, olası bi yanlış müdehale, kayıtlar için devletin sorumlu adlettiği muhasebeciyi zor durumda bırakabilir. Sürekli bozulan kayıtları muhasebecinin düzeltmesi, bilmediği işlere karışmakta usta olan insanların hatalarını düzeltmek için ayrıca mesai harcamasına neden olacaktır.. haliyle..
Dediğim gibi müşavir tercih etmeyecektir. Mükellef - bi ihtimal.. Muhasebe departmanı olmayan ve işte fatura stok, vergi durumunu anlık takip etmek isteyen şirketler için ideal, sürekli bi muhasebeciye maaş ödemektese aylık aidatla çalışılan bi müşavir ve bu program, sanki şirketin içinde muhasebeci varmış gibi iş görür. Güzel düşünülmüş bi uygulama ama yaygınlaşacağını sanmıyorum.