AÇıkcası çok heveslenerek localhosta kurdum beta sürümünü.Fakat durum içler acısı.Bir çok yeni özelliğin gelmesine rağmen 1.5 e alışan kullanıcılar için tam bir fiyasko.1.6 sürümü baştan yazılmış desem yanlış olmaz.İlk başlarda neyin ne işe yaradığını bulmak epey güç.Bölüm yöneticisi kısmı kaldırılıp yerine alt kategori gelmiş.En çok kafa karıştıran kısım ise menü öğeleri olmuş.Sözün özü ne kadar çok özellik eklenmiş de olsa eski sürümü kullananların epey bir zorlanacağı kesin.Ama tasarım ve menülerin hakkını vermek lazım.Aynı zamanda dahili seo eklentisi de uzun vadede seo araçlarına olan ihtiyacı ortadan kaldıracak nitelikte.Zaten vbulletin de vbseo ya para kaptırmamak için dahili seo eklentisi ile vbseo nun önüne büyük bir taş koydu.Gerçi alan olsada eskisi kadar olduğunu sanmıyorum.
Kısmen katılabilirim ama bütününe bakarsak asla katılmayacağım bu görüşe.
Bu bir nevi makyaj değişikliği ve bazı şeylerin daha uygun, daha doğru yerlere konmasıdır aslında. Yabancılık çekilecek durum bu olsa gerek. Özellikle Türkçesini hazırladığım için, gerekli açıklamaların ne kadar net olduğunu da biliyorum. Menü sisteminde de diğer alanlarda olduğu gibi çok büyük geliştirme var. Yeni özellikler katan şeylerin, onu daha evvel görmemiş olanlara yabancı gelmesi çok normal. Mühim olan o yeniliğin kullanılabilirlik seviyesi. Ben bu konuda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Bazı noktaların kullanımı, temelde aynı olsa da bazı başka noktalar ile senkron hale getirilmiş durumda. Bu da arayüz kullanımına esneklik ve kolaylık getiriyor.
"Fiyasko" kesinlikle kötü bir tanımlama olmuş. Sistemde yeni eklenmiş özellik sadece birkaç tane. Diğerleri ise çekirdeğin geliştirilmesi ile ortaya çıkan özellikler.
Joomla! kod çatısı olarak da artık çok daha iyi.
Bence şu konuya ve içindeki özellikler ile ilgili açıklama ve ek bağlantılara bir göz gezdirin:
https://www.r10.net/joomla/651448-joo...tam-surum.html
Eminim ki biraz kullandıktan sonra fikriniz değişecektir