Israrla kişi hakkında düşüncelerinizden ziyade domain hakkında düşüncelerinizi istedim. Israrla kişiyi eleştirdiniz - övdünüz. Sizin sevmediğiniz birini başka birisi çok seviyor olabilir. Sizin nefret ettiğiniz birinden başkası ona aşık olabilir.. Arkadaşlar birbirimize fikir empoze etmeye çalışmayalım. Herkesin siyasi görüşü olsun, dini görüşü olsun, hayata bakış açısı olsun, herşey farklı olabilir. Sen benim gibi düşünmüyorsun diye ben seni dışlayamam. Ben senin gibi düşünmüyorum diye sen beni kötüleyemezsin... Ben senin gibi düşünmüyorum diye , sen benim gibi düşünmüyorsun diye neden birbirimizi susturmaya çalışıyoruz. Neden çatışıyoruz... Kimin nasıl bir kişilik olduğuna sadece gözümüzle gördüğümüzle , kulaklarımızla duyduğumuzla inanıyoruz. Genel olarak söylüyorum. Hadi bu adam senden benden iyi biriyse... yada kötü biriyse... Söylemlerimizle iftira atmış olmuyor muyuz.?
Size şöyle sorayım... Siz .. evet... isminiz Ali olsun, Veli olsun, Ahmet olsun farketmez... Bir iftiraya kurban gidiyorsunuz.. herkes sizi kötü biliyor.. Ve herkes sizi suçluyor. Bu sizin değerinizden bişey kaybettirir mi.?
Yada herkes sizi mükemmel biri biliyor, yere göğe sığdıramıyor.. Ama siz içi başka dışı başka biriyseniz, çevrenin size ne dediği size değer kazandırır mı.?
O yüzden bırakın kişilere fikirlerinizi empoze etmeyi , kişiler kendi değerlerini kendileri yaratsın.
Burada bahsettiğimiz olay domain ... Kişiliğin appraisals i alınmıyor, domainin alınıyor.