Dışarı çıkıyorum İsrail meselesi buraya geliyorum İsrail meselesi. İki yerde de benzer insanlar benzer şeyleri savunuyor yalnız. İsrail'e girelim parçalayalım
İran'ı amma büyütüyorsunuz gözünüzde. Ben İran'a da İranlılara da sempati duyarım. Ama o ülke ne sandığınız kadar güçlü ne de insanları bize gösterilen kadar din(ci/dar). Öyle ki, hadi savaşa girelim Rusya İran bize gelir Amerika karşıya geçer 3vs2 yaparız muhabbetlerine gelmiş artık olay. Rusya İsrail'le dünyanın ticaretini yapıyor niye savaşsın arasını bozsun. 9 tane vatandaşımızın ölümü için hükümet vatandaşını korumadı diyorsunuz da, 70 milyonluk ülkenin ateşe atılmasını nasıl bu kadar körce destekleyebiliyorsunuz. Yanılmıyorsam bi' Kıbrıs çıkarması bile 2 ayda planlanmıştı. Dünyanın öteki ucundaki Brezilya'nın, orta doğudaki anlaşmalara taraf olduğu bir dünyadayız artık. Her denge gözetilmek zorunda. Osmanlı gibi elbet olsak bir insanımız öldü diye savaş ilan edebilsek ama o devir kapandı bitti. Artık diplomasi,strateji,çıkarlar.. onlarca unsur var.
uzun zamandır ilk defa sana katılıyorum kmlgrlr. ya bende ya sende büyük değişiklik var.