theescape adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkcası ben açtığım konunun siyasi olduğu fikrine kesinlikle katılmıyorum, ben başbakanın bir konuda doğru bilgi vermediğini örnekleri ile ortaya koyan bir yazı yazmıştım ama bunun suç olduğunu unutmuşum.
Aslında başbakan konusunda açmış olduğunuz konu ilgimi ve sempatimi çekebilirdi. Lakin bu forumda siyasi nedenlerle sık sık tartışmalar çıkar. Bazı tartışmalar öyle ateşlenir ki insanlar birbirlerine ağır sözler söyleyebilirler.

Ben bu forumda siyasi konulara yazdığım mesajlarımdan ötürü 2-3 kere banlandım. Yalnız değilsiniz banlanan çok üye oluyor. Ama webmaster forumunda da hükümet tartışılacaksa internet politikaları tartışılmalı. Ben hala bu forumda israil askerlerinin resimleri gibi, dini hikayeler gibi, hükümete eleştiri gibi bir sürü konu açılmasını yadırgıyorum.

Biz bu yüzden adam olamayan bir milletiz. Doğru konuyu doğru zeminde tartışamıyoruz. Webmaster forumunda kimse internet yayıncılığı ile ilgili yasa eksikliği konusunda sesini çıkarmıyor ama diğer tüm yasa ve anayasa değişiklikleri tartışılabiliyor. Bu forumda siyaset internet ve websitelerini ilgilendirdiği kadar tartışılmalı.

Onun dışında dini mesaj vermek isteyen dini forumları, siyasi mesaj vermek isteyenler siyaset forumlarını kullanmalı.
Asıl sorun bazılarının bu kuralı dokunulmazları öne sürerek provoke etmesi. Birileri dini konu kapatıldığında din düşmanlığı yapıldığını, israil e protesto konusu kapatıldığında vatan hainliği yapıldığını iddia ediyor. Bu da çifte standarda yol açıyor. Bu forumun uzun ömürlü ve düzeyli kalabilmesinin tek yolu siyasi tartışmaları tamamen bu forumun dışına çıkarmak.

Bu forumda mesleğimiz ile ilgili ortak yollar fikirler ve ticaret paylaşılmalı. Yoksa siyaset, din, hayat görüşü içşin içine girdiğinde 1000 insanın 1000 değişik fikri var hiç bir ortak noktada buluşamayız.

saygılar