Kimse diyeceklerimi üstüne almasın arkadaşlar.

Ama şuda bir gerçek ki 12-13 yaşındaki bir çocuk bile kalkıp bir forum açtı son zamanlarda. Ve elde ettiği kadar üyeyle birçok içeriği sitesine ekledi. Bu tür olaylar arttıkça bir içerik 100 yerde olmaya başladı. İnternet kullanan xxxx kişi varsa bunlar o 100 siteye dağıldı.

İşi bilmeyen insanlar bile ben webmaster oldum, ben site sahibiyim diyerek dahada sonunu düşünmeden forum, blog vb açtı. Bana gelip kim forum açıcam derse kendisine niye forum açıyorsun ? Forumlarda takılmak hoşuna gidiyorsa git birtane forum bul diyorum. Yok illa birşeylerle uğraşacaksa. Gitsin kendisine özel kişisel bir blog açsın. Öyle internetten çalıntı bilgiler paylaşmadan sadece kendisine özel, kendi bilgisi dahilinde içerikler eklesin.

Ama işte kimse bunu anlamadan dinlemeden baba parasıyla site aça aça. Buradaki tüm arkadaşlar bugün onlar yüzünden mağdur oldu.

Bir sistem değişikliğe gidiyorsa yolunda gitmeyen birşeyler vardır. Ve birkaç arkadaşımız büyük, model olmuş siteler üstlerde ve hit kaybı olmadan aksine daha artıyor hitleri sadece küçük siteler geriliyor diyorsa. Bu google'ın artık kullanıcılarına daha yararlı olabilecek siteleri üstlerde gösterip kopya içerik sahibi olan siteleri arkalara atarak net aleminden sileceğini gösterir.

Şu saatten sonra imleme sitelerinden, sosyal ağlardan hit getirilebilir. Ya da ingilizcesi iyi olan kişiler yabancı domain, yabancı host ile ingilizce içerik girerek kazanç sağlayabilir. Türkiyede telekomun google'ın bazı servislerini engellemeside bu olayların üstüne cabası zaten.

Bu saatte uykulu olduğum için belki pek anlatamadım kendimi, belki bazı arkadaşlarımız bana kızacak, yorumumu beğenmeyecek ama Google böyle bir algoritmaya ihtiyaç duyduysa üstteki sebeplerdendir.

Yinede şunu söyleyeyim. 12-13 yaşındaki çocuğun kendisini geliştirmeye, bilgi edinmeye tabikide hakkı vardır. Ama kendisini geliştirecek diye forum sitesi açıp google'a sitesini kaydedip kopya içerik ile birşeyler yapmaması lazım artık.

Hayırlı geceler herkese. Umarım herkesin sorunu çözülür ve sadece işi bilen kişilere bırakılır bu işler.