Düşüş yalnızca içeriğin özgün olup olmamasıyla alakalı değil. Link alım satımı, hacklink gibi işlemler yapan BAZI siteler de (hepsi değil) güncellemeden nasibini fazlasıyla aldı.
Benim eski, otoriter ve özgün sitemde de %70 düşüş oldu. Birkaç şey bir araya geldi. Site taşıma falan da oldu. Nedeni tam belli değil. Yine de detaylı bir açıklama yazarak yeniden değerlendirme isteği gönderdim.
Bir de ne yazık ki geçici olduğunu sanmıyorum. Google yetkilisi, yeni algoritmanın tamamen test edildiğini ve kalıcı olduğunu söylüyor.
Kısacası bu işe uzun vadeli yatırım yapmış, gerçekten kullanıcıyı etkileyen siteler hit kazancı yaşayacak. Marka olmuş siteler zaten hitlerinin büyük bölümünü direk site isminin aratılarak gelmesiyle sağladığından fazla etkilenmeyecek. Siz de eğer sitenizin üyelerinin sayısına ve sadakatine güveniyorsanız sosyal medya üzerinden hit sağlamaya yönelebilirsiniz.
Küçük çaplı, marka ya da otorite olamamış siteler de büyük hit kaybı yaşayacak. (Ki yaşadı) Dolayısıyla bu küçük çaplı işletmeler Adsense ile reklam verme yoluna gidecek. Google daha çok kazanacak.
Bir de zırt pırt SEO değişiklikleri yapmayın. Sağlam kaynaklardan (özellikle yabancı) bilgiler edinin, mümkünse bunları test edebileceğiniz siteler açın. SEO stratejiniz kararlı olsun. Özgün içerik üretemeyenler kazanamaz demiyorum. Yine kazanacaklar ama sadece kafası çalışanlar...