Özgün her türlü istediğiniz kadar makale yazılır.
Ders Çalışmak
Alıntı
Ders çalışıyorum, ama olmuyor diyorsanız.Yatarak hiçbir işi yapmayın.Ayakta veya oturur şekilde yapın.Yatarak yaptığınız işleri beyniniz önemsemez ve aklınızda kalmaz.Ayakta veya oturarak kendinizi yorarak yaptığınız işler her zaman aklınızda kalır.
Örneğin yatarken beyniniz bu adam yatıyor, demek ki yaptığı şey önemli değil, ama kendinizi yorarak yaptığınız şeylerde beyniniz bu işte kendini yoruyor, demek ki bu iş önemli diyerek aklınızda kalmasını sağlıyor.Bu şekilde ders çalışmanızın yararı vardı.
Ders çalışmak zorunda değilsiniz.Okulda derslerinizi ileri derecede dinlerseniz.Evde sadece test çözebilirsiniz.Günde kesinlik en az 100 soru çözmelisiniz.Derslerinizi yukarda tutmak için.Ders çalışmak hiç bir zaman zor gelmesin.
102 Kelime
Okullardaki Kitap Okuma Saatleri
Alıntı
Okuma saatleri gerekli bir etkinlik olarak görünmektedir.Öğrencilerin bu çalışmaya pekte yardım ettiği görülmez.Bu yüzden okuyan öğrencilerin cıvkı çıkmıştır.
Örneğin bir öğrencinin oluşturduğu grupla konuşup,espiri yapıp,eğlenmesi kitap okuyan öğrencileride oraya doğru çeker.Bu duruma öğretmenlerde el koymaz.Çünkü nede olsa dersim gitti, ne yaparlarsa yapsınlar, düşüncesiyle davranırlar.
Kitap okumak evet faydalıdır, ama öğrencilerin okumak istemediği vakit içerisinde kitap okutma çabası işe yarar bir yöntem olamaz.Eksi yönlenri bile ortaya çıkabilir.Öğrencileri dersten soğutma, okmaktan soğuştma gibi eski yönler ortaya çıkabilir.
Forumlar Hakkında Makale
Alıntı
Forumlar artık "işe yaramaz"diyorlar.Tabi genel forum tutmayabilir.O konuda haklılar, ama bir konu üzerine forum açılırsa tutmaz! diye bir şey yok.Forum açan kişi belki açtığı forumun içeriğinde 1. likte olan forumu geçebilir.Azim ve çaba ile her şey başarılabilir.
Örneğin r10.net ronaldinho 10 numara adına açılmıştı ki, bir baktılar webmaster forumunda 1. likte, forum.iyinetteki büyük düşüş sonucunda herkez r10.net'i tercih etmeye başladı.Sizin için bir örnek daha veriyorum.Ko-cuce.com şuanda .net ile devam etmekte, onun da açılış amacı tabikide Knıght Online değildi.Sonradan oda knıghta dönüşüm yaptı.Forum sitesi ile devam etti.Yinede pek ünlü değildi.Ne zaman frmtr.com dan "Kurulu Server ve Tanıtımları" bölümü kapatıldı.O zaman ko-cuce ünlü oldu.
Bazı forum siteleri birbirine düşman gibi görünüyor, ama aslında eskiden kalan bazı izler var içlerinde.Yani siz siz olun, forum sitesi iş yapmaz deyip, adultlara yönlenmeyin.Bir bakmışsınız, şans yüzünüze gülmüş.Unutmayınız Azim ve çaba çok önemlidir.
151 Kelime
Diyet ile ilgili makalemiz:
Alıntı
Diyet yapmak aç kalmak, ev işi yapmak değildir.Kendinize düzenli bir yemek listesi ve günde hiç olmazsa 1 saat yürüyüş düzenli adımlar ile yapmak gereklidir.Diyet sabır işidir.Her kadın ince bedene sahip olmak iste, ama her verilen formüllere inanmayınız.Bir özel hastane ya da devlet hastanesinde diyetisyen ile de görüşüp danışmanızda yarar var.
Böyle önemli sağlık konularında kesinlik kafanıza göre hareket etmeyiniz.Unutmayın ki, sağlık her şeyden değerlidir.Benim size önerim evinizin işlerini aksatmadan günde en az 1 saat yürüyüş yapın.Hem sağlık açısından hem kilo vermeniz için çok yararlı olacaktır.
Asla kızartma yemeyiniz.Kalbiniz ve kilonuz açısından buda çok önemlidir.Kendinize yemek listesi oluştururken elinizi korkak alıştırmayınız.Kahvaltılık ve ara öğün olarak meyve,sebze yemekten çekinmeyin, ama kendinizi nasıl olursanız olun sevmeyi unutmayın.Herzaman kendine bakan kadın güzeldir.Öyle kısa yoldan zayıflama yok.Doktorlar tarafından yapılan listelere dikkatle uymanuz tavsiyemizdir.Kocanız sizi böyle seviyorsa zayıflama işi ile evliğiniz bile bozulabilir.
Yazan:Berat Eryılmaz
Türklük ve Türkiye ile ilgili makale:
Alıntı
Türkiyemiz son dönemlerde bize düşük gösteriliyor olsa bile dim dik ayaktayız.Görmüyor musunuz hiç Irak'ın halini her gün bir bomba iniyor.Pazarda dolaşan bir kişi vuruluyor ve kim vurdu, belli değil.Kimse yok ortalıkta.
Şunu demek istiyorum ki,Türkiye'ye neden kimse bomba indiremiyor.Allaha(C.C)ye şükürler olsun.Ordularımız çok iyi,ekonomik düzenimiz iyi, sanayimiz iyi; bir düşüş yaşarsak direk indirecekler bizi.Tüm dünya korkuyor bizden arkadaşlar.Tarihimize bakın, neredeyse her gün bize karşı harekat düzenleniyordu.
Ya şimdi büyüyoruz.Dim dik gidiyoruz.Milli beraberliğimiz halen sürmekte ve bunu asla kimse bitiremez.Türk olup olmadığınızı denemek için yapıcağınız iki şey vardır.
1-)Dalgalanan Türk Bayrağına Baktığınızda Tüylerinizin Ürpermesi.
2-)İstiklal Marşımızda gözlerinizin sulanmasıdır.
1. cümlem hakkında söyliyeceklerim şunlar ki, Almanya'ya gittiniz Almaya'nın bayrağını gördünüz.Ona bakınca bir şey hissetmessiniz,ama Türk Bayrağınızda tüyleriniz ürperir öyle değil mi?
2. cümlem hakkında söyliyeceklerim ise İstiklal Marşımızın eğer içindeki kelimeleri anlayabilecek kapasiteniz varsa, sadece Türk vatandaşı değil, ingiliz vatanşanın bile gözleri sulanır.Bu yüzden İstiklal Marşımızda bağımsızlığımızı ve Türklüğümüzü etkileyen önemli şeylerden birisidir.
Yazan:Berat Eryılmaz
Referanslarım bunlardır.Ben bunları birçok yerde paylaştım, ama yazdıklarım, bunlar.
Anlaşmak için p.m atmanız yeterli olucaktır.