Konu için konuyu açan arkadaşı tebrik ederim. Sponsorcular yine kendine pay çıkarmış konudan. Neyse.
Günde en az 2 tane de bana geliyor sponsorluk teklifleri. Sponsorluk bazı arkadaşların söylediği gibi karşılıklı menfaatler doğrultusunda yapılan birşeydir orası tamam. Ama çoğu zaman bu şekilde yapıldığını sanmıyorum. Kimisi ben şu kadar güçlüyüm diyip güç gösterisi için bunu yapıyor, kimisi link vs. için, kimisi başka şeyler için yapıyor. Ama şunu unutmayın, sponsorluk isteyenlerin çoğunun amacı farklı. Ben de birkaç kişiye karşılıklı olarak sponsor oldum. Ya büyük bir siteydi hitinden yararlanarak reklam koydurdum veya bunun gibi şeyler. Ama bu sayı 5'i geçmemiştir. Sponsor olduğum kişilerden dolayısıyla karşılığını bu şekilde almış oldum.
Biraz önce sponsorluk isteyenlerin amacının farklı olmasından bahsettim ki bir örnek vereyim bu konuda. Sponsor olunan kişilerin bazılarının sponsorluk süresi bittiğinde, bazılarının süresi bitmeden daha iyi özellik veren bir sponsorluk bulduğunda haber vermeksizin oraya transfer oluyor. Amacı bedava host olsun da nereden olursa olsun. Ama olayın asıl koptuğu nokta şu. Eleman sponsorluk aldığı sitesinden gelirleri host ücretini kat kat çıkarıyor. Üstüne para kazanıyor, senin üstünden pirim yapıyor yani. Sonra gidip başka bir yerden bir sponsorluk daha alıyor. Onda da başka siteye kasıyor. Hatta maaş ile çalışan geliri güzel kişilerde bile 5 kuruşluk sponsorluk isteği gördüm çok ciddiyim. Şimdi bunlara bakarak sponsorluğun nasıl kullanıldığını görüyoruz.
Son olarak benim konuşmam genel bir kesimdi. Buradaki örnekler herkes için değil, bunları yapanlar için. Ama şunu söyleyebilirim ki gerçekten ihtiyacı olan kişi sayısı, sponsorluk alan kişi sayısının %20'si veya %30'u kadar belkide.