GİTTİ GİDİYORA BÜYÜK DARBE VERGİ USULSüZLüĞü FATURA KESMEME
evet haber bu
hangi kampanyalarla nasıl insanları çekeceğini düşünüyor.. Listeleme , 100 tlye
%5 , bugün al şunu kazan kampanyaları ile inanılmaz zararı ve maliyenin herkesi takibe almasıyla birlikte satıcıların hergün 10-15 er düştüğü gelirin azaldığı gg.de davayı kaybetti.
Gittigidiyor.com, ihbaretmeli.com kurucu başkanı aleyhinde Şişli 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde açmış olduğu davayıda kaybetti.
Gittigidiyor.com isimli sanal alış-veriş sitesine 5326 nolu kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca SANIKLAR Gittigidiyor.com, Gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk ANGIN, Gittigidiyor.com Yönetim Kurulu üyesi Muhlis Burak DİVANLIOĞLU na ( VERGİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEMELERİNDEN DOLAYI ) Ataşehir Kaymakamlığınca ayrı ayrı para cezası verilmiştir.
Ceza gerekçesi ve olay şu şekilde gelişmiştir.
Yaklaşık 1 yıl önce Vatandaşlar tarafından ihbaretmeli.com a yapılan bildirimlerde, gittigidiyor.com un vergi usul yönünden üzerine düşen görevleri yerine getirmediğinden bahsedilmekteydi.
Bunun üzerine ihbaretmeli.com kurucu başkanı, olayın boyutunu birinci dereceden araştırabilmek için gittigidiyor.com a üye olarak hem alım, hemde satım işlemleri gerçekleştirdi.
Ne ürün alırken ödediği ücrete, ne ürün satarken ödediği komisyon tutarına, ne de sattığı ürün için bir fatura işlemi olmadığını ve gittigidiyor.com un vergi yönünden üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini gördü.
Vatandaşların bildirmiş olduğu şekilde vergi yönünden devletin kayıplara uğramasının sübut olması nedeni ile, ihbaretmeli.com dan usulsüzlüğün haberi verilmişti.
Haberin yayınlanması üzerine gittigidiyor.com yetkilileri üzerlerine atılı suçu bastırmak için her türlü imkanlarını seferber ederek ihbaretmeli.com u bastırmaya çalışmışlardı.
Ancak ihbaretmeli.com ekibi hiç bir çatışma saldırısına boyun eğmediği gibi, gittigidiyor.com a da boyun eğmeyerek, gerekli suç duyurularında bulunmuştu. Savcılık Makamına yapılan suç duyurusu üzerine Savcılık Makamının Kaymakamlık Makamına yollamış olduğu şikayet üzerinden, gittigidiyor.com kabahatli bulunarak Ataşehir Kaymakamlığı nezdinde 5326 nolu kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince para cezasına çarptırılmıştır.
Üstelik para cezaları, şirkete, Genel Müdüre ve Yönetim kuruluna ayrı ayrı kesilmiştir.
Bu doğrultuda gittigidiyor.comdan alış-veriş yapması sonrası fatura alamayan herkes "geçen zaman ne olursa olsun" ( eğer faturası kesilmemişse ) her hangi bir Kaymakamlığa müracaatla şikayette bulunarak Vatandaşlık Görevini yerine getirebilir. İnternet üzerinden Kaymakamlıklara www. ......... . gov.tr adresi arasına bulunduğu ilçenin adını yazarak ulaşabilir ve şikayetlerini bildirebilir. Örnek :
www.kadikoy.gov.tr
İhbaretmeli.com kurucu başkanının şikayeti üzerine kesilen bu ceza EMSAL TEŞKİL ETMESİ açısından çok önemlidir.
Yine bu doğrultuda ihbaretmeli.com kurucu başkanının İstanbul Defterdarı ile yapacağı görüşmedeki dosyalar arasında bulunan gittigidiyor.com hakkında yapılacak işlemlere ve yine olayın ( hapis ) ceza boyutu için ( varsa ) yapacağımız suç duyuruları sonrası gelişecek olaylara tüm kamuoyu olarak hep birlikte şahit olacağız.
Yine bu bağlamda Türk Basın kuruluşlarının olaya göstereceği hassasiyete de tanık olacağız!
Gittigidiyor.com,
www.ihbaretmeli.com da haber olarak yayınlanan ve içeriğinde,
"Türkiye'de bilindiği üzere Gittigidiyor.com diye bir açık artırma satış sitesi var. Bu satış sitesinin bir ortağı da, dünya üzerinde satış yapan
www.ebay.com. Gittigidiyor.com ile ilgili gelen ihbarlar ve yapmış olduğum araştırmalarda, vergi yönünden T.C. Devleti'ne vermiş olduğu zararlara rastladım."
Şeklinde olan bölümler için hem savcılık birimine hemde Asliye Hukuk Mahkemesi ne müracaatlarda bulunmuştu. Üstelik bu haber metninin gerçek olduğunu bile bile bu eylemleri yapmıştı.
Şişli 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde 02.03.2010 tarihinde görülen davaya gittigidiyor.com vekiliyle ihbaretmeli.com kurucu başkanı nın vekili Av. Kemal TÜRKMEN katılmış ve gittigidiyor.com un davasını Mahkeme reddetmiştir.
Böylece ihbaretmeli.com kurucu başkanı bir çatışma saldırısından daha zaferle çıkmıştır.
İhbaretmeli.com kurucu başkanı, dava konusuyla ilgili Gittigidiyor.com avukatlarına daha önceden yazılı bilgi verme jesti yapmış ve davayı kaybedeceklerini anlatmıştı.
Habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...
GİTTİGİDİYOR.COM AVUKATLARINA BİLGİ JESTİ...!
http://www.ihbaretmeli.com/haber/GIT...GI-JESTI-/1007
Haberde de görüldüğü üzere, dava mesnetsiz olduğu için ihbaretmeli.com kurucu başkanı haklı çıkmış ve Mahkeme davayı reddetmiştir.
Türkiye için bir ışık da siz yakın...!
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine zarar verme eyleminde olan kişi ve kurumları devletin ilgili kurumlarına ihbar ederek vatandaşlık görevinizi yerine getirin...
www.ihbaretmeli.com Vatandaşların Yolsuzluklarla Mücadelesidir...