Bu İş İçin GG'yle Görüştüm; Faturasız ve Baya Bi Satış Yapanlar İçin Sorun Çıkabilrmiş.. Tikette Atmıştım Tiket;

Alıntı
Öncelikle vergi incelemeleri her zaman, her ilde yapılmakta ve bundan sonra da yapılacaktır. Bunu sadece internet siteleri için gizlice bir inceleme değil, rutin bir denetleme olarak da düşünebilirsiniz. Ayrıca şirketimize her zaman değişik illerin Defterdarlıklarından, Gelirler Kontrolörlerinden, Denetim Grup Müdürlüklerinden, Vergi Dairelerinden, Gümrük Müdürlüklerinden bilgi telepleri gelmektedir. Böyle şeylerin söylenti olarak değerlendirilmesi yalnış ve yazılanlar oldukça abartılıdır. Bizler her kurum ve kuruluş gibi resmi merciilerden gelen her tebligat sonucunda bize verilen süre içerisinde istenen tüm bilgileri vermekle yükümlüyüz.

Ayrıca Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. (“GittiGidiyor A.Ş.”) www.gittigidiyor.com isimli alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan web sitesi ile, kullanıcılarına, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da tanımlandığı şekilde “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. GittiGidiyor A.Ş. 5651 sayılı kanun kapsamında T.C. Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen “Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi” ile faaliyet göstermektedir.

GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır. GittiGidiyor A.Ş. Kullanıcı Sözleşmesinin 7.1.b bendinde belirtilen “Kullanıcı'lar, Güvenli Ticaret ve Ödeme Sistemi'nden ve Hizmet'lerinden faydalanılarak alınıp satılan ürünlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerin hepsinden, doğrudan ve/veya dolaylı olarak sorumludurlar. Satış ve işlemlerden doğabilecek her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğacak sorumlulukların hiçbirisi Gittigidiyor'a ait değildir.” hükmü doğrultusunda GittiGidiyor A.Ş.’ye ait web sitesi kullanıcıları, site üzerinden yaptıkları satışlar ile ilgili alıcıyla anlaştıkları satış bedeli üzerinden düzenlemeleri gereken fatura ve benzeri belgeleri kendileri düzenlemekle mükelleftirler.