5800 aldım pişman oldum sattım. İpod touch değil de iphone kullanıyorum ama defalarca ipod'da kullandığımdan biliyorum ki ipod touch 5800'dan kat ve kat daha zevkli. Tek kötü yanı 3g'si olmaması yani wifisiz yerlerde girememen. Onun dışında uygulamalar bakımından İpod, 5800'a bin basar. Yani iphone uygulamalarıyla aynı sadece kamera ve 3g uygulamaları çalışmaz o kadar. Mükemmel eklentiler var. Ayrıca oyun bakımından, birçok oyun firması iphone alt yapısından oyun yapıyor. 5800 oyunları ise maalesef çok kötü. 10 yıl önce ki atari oyunları gibi. Sensörü sayesinde tek oynayabildiğiniz adam akıllı oyun araba yarışı. Onun bin kat daha güzeli zaten ipod'da var.

Eğer telefonun varsa ben İpod öneririm. Yani telefon + ipod taşırsın yanında. Ayrıca, eğer genelde evden internete giriyorsan (veya wifi olan bi' yerden) 5800 ile ipod'un internette dolaşma keyfini kıyaslarsak tabii ki ipod fark atar çünkü multitouch özelliği var. 5800 fiyatı bakımından epey özellikler sunmuş ama ipod'un yanında sönük kalır bana göre. İpod çok daha eğlenceli. Eklentiler bakımından, kullanış bakımından (dokunmatiği bile ayrı keyif verir)