Bakın gayet ciddiyim 1 dakikada yapılabilecek bu işlemle 30 dakikadır uğraşıyorum. Neden? Adam gibi tek bir kaynak olmadığından. Adamın biri gelmiş yarım yamalak bir konu açmış, üstelik yanlış. Konuda kendi sitesini ve kendi ismini kullanmış. Diğeri çakal ya siteyle ismi değiştirmiş kendi forumuna açmış konuyu. Öbürü ondan almış kendi sitesine. Bir öbürü ondan, bir öbürü ondan..
Herneyse akşam akşam sinir oldum ancak sonunda uğraşlarıma değdi ve yapmak istediğimi yapabildim. Yardımlarından olayı
kicker'a teşekkürü borç bilirim. Şimdi siz de kapı kapı gezmeyin diye bu olayı size detaylı bir şekilde açıklayacağım. 1 dakikanızı vererek bunu yapabileceksiniz.
Öncelikle blogspottan Ayarlar > Yayıncılık > Özel bir etki alanına geç (ama tam olarak böyle yazmıyor galiba, hatırlayamıyorum) yaparak. Etki alanına site adresini yazıyorsunuz ve tamam diyorsunuz.
Daha sonra isimtescil hesabımıza giriyoruz. Domain Yönetimi > Detaylı Yönetim > 8. IP Bazlı Gelişmiş Dns Yönetimi'ne giriyoruz. Ve resimdekileri aynen yapıp Kaydı Ekle diyoruz.
Şimdi herşeyi yaptık
www.siteadi.com yazınca giriyor tamam ancak
http://siteadi.com'a girmiyor diyorsanız Ayarlar > Yayıncılık'a giriyoruz. Resimdeki gibi " siteadi.com etki alanını
www.siteadi.com etki alanına yeniden yönlendir" kutucuğuna tik atıyoruz olay tamamdır.
Arkadaşlar bizzat kendim yazdım ve kendi sitem için yapıp kendi blogumda yayınladığım içinde yapım aşamasında kendi sitemi kullandım. Alıntı yaparken kaynak gösterirseniz sevinirim. Yani umarım yukarıdaki konular durumuna düşmez.