Cagatayh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğim gibi iskender çok büyük bir karakterdi, Polat gibi.
Böyle baş bir karakterin böyle öldürülmesi yeterli olmadı. İzleyenin içinin yağlarını eritecek bir sahne yoktu.

Ne beklerdim mesela ?

Bomba patlar...
Polat arabanın önünde yere eğilir, diğerleri ise üzüntülü ve hırçın gözlerle arabaya bakmaktadır. İskender sinir küpüne döner, adamı zamanında bombayı patlatamadığı için. Uzaktan polatlara ateş edip kaçmaya çalışır ama Memati'nin kurşunu ile yere kapaklanır.

Polat ayağa kalkıp yavaş çekim ile iskenderin yanına gider. Yerde toz toprak göğe bakan iskender Polat'ın yüzüyle kaşılaşır.

İskender: "Vur hemen ! durmasana vursana hadi"

Polat gözü yaşlı, sinirli bir ifade ile İskender'e bakar.

İskender öksürerek ve kesik kesik: "Sana diyorum geri zekalı, sıksana kafama. Tüm sevdiklerini öldürdüm."
Polat: "Sana ölüm lütuftur."

Bundan sonra sahne, karanlık,büyük, boş bir binada açılır. İskender çıplak biçimde bir direğe bağlanmıştır. Polat ceketini çıkartıp sandelyeye atar. İskender hala sıksana kafama diye bağırmaktadır. Polat'ın gözünde memati'ye yaptıkları aklına gelir. (Flashback) Memati'ye dönüp: "Başla Memati" der. Memati onaylarak İskender'in önüne gelir. İskender'in yüzüne tükürür. Hemen belindeki kemeri zevkle çıkartmaya başlar. İskender sıkıntıdan başını sağa sola çevirmeye başlar. Aynı anda ellerini sıkan pilastik kelepçeden kurtulmak için hareketler yapar. Memati ilk bir kova suyu İskender'in üzerine bocalar. İskender öksürmeye başladığı anda ise Memati kemerini sallayıp büyük bir kuvvet ile göğsüne vurur. İskender acı ile bağırmaya başlar. Islak suyun etkisiyle de acı daha da artmıştır. Darbeler yağmur gibi devam eder. Boş binada tek ses İskender'in feryadıdır. Vücudunun büyük bir kısmı büyük kırmızı izler ile kan içinde kalmıştır.

Memati geri çekilir ve Polat oturduğu sandalyeden kalkıp bir kova suyu İskender'in üstüne bocalar. Kanlar yerlere akar. İskender acıdan kıvranırken suyun etkisiyle kendisine gelir.

Polat: " Sen nasıl sevdiklerimi teker teker aldıysan..." lafını sonlandırmadan " Bana bir kerpeten getirin" der.

Aldığı kerpeten ile İskender'in el tırnaklarını tek tek sökmeye başlar. Her taraf kan ve İskender'in çığlıkları ile kaplanmıştır.

....

Daha yazmayım Kısacası ben böyle bir son beklerdim. Ya da buna benzer bir şey. Adamı 1-2 dk içinde astılar ve bitti.

Eski vadiyi anımsattın bana, nerede o günler.