Saçlarınızı sık yıkamayın.

Geçenlerde kepekle ilgili de bu yorumu yapmıştım. Çok değerli bir arkadaşımın kuaför ve saç tasarımı ile ilgili bir forumu oradaki makalenin içeriğinde şöyle bir cümle vardı; "Saçlarınızın sık yıkanması yagın olarak bilinenin aksine iyi birşey değildir. Sebebi ise, sık durulamamanın yanında havlu ile kuruturken sürtünmeden doğan statik elektriktir. Şampuan (ne kadar oganik olursa olsun) kimyasal birşeydir, sabun da aynıdır. Saç kurutma makinası havlu ile kurulamadan daha tehlikelidir."

Tam yazı metnini hatırlamıyorum ama bunun gibi birşeydi. ve ayrıca çıplak ayakla 2 günde bir toprak üzerinde yürü, vücuttaki statik elektriği atmanın yanında rahatlama sağlar, ayaklarındaki koku da büyük oranda düşer (yanlış anlama kokulu ayak demek istemedim varsa yani) Peki ne zaman yıkayacağız saçımızı sorusuna cevap vereyim minimum minimum 2 günde bir (yazın) maksimum 3-4. Bende işe yarıyor diye paylaştım, herkesin saç derisi farklıdır. Bu tür olayları cildiye doktoruyla görüşürsen belki çözüm üretir.