jann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
burada yazılanların çoğu eksik ve yanlış malesef. tek başına "şirket" kurma gibi bir durumunuz olamaz zaten. en basiti limited veya kollektif şirketlerde en az 3 ortak ve her ortağın en az 5 bin tl sermaye koyması gerekiyor. ayrıca limited şirketlerde büro açma zorunlulu olsada büro adresini ev adresin olarak gösterip ev in bir odasını büro şekline sokarak kira giderinin yarısını vergiden düşebiliyorsunuz. bir çok ayrıntısı vs. geliri gideri olan yönleri var. iyi araştırıp doğru karar verin. aylık geliriniz 5-10 bin liraysa hiç bulaşmayın. bu arada işletme okuyorum son sınıfa geçicem bu yıl kafadan atmıyorum
Tabikide Adi Komandit veya Komandit Şirket türünü açarken 2 kişi olması var, Fakat bildiğiniz üzere Komandit şirketlerin en büyük özelliği bir ortağın diğer ortakdan sınırsız yetkilere sahip olabilmesi örneğin, kardeşini veya bir başka yakınını ortak olarak gösterip kendi belirlediği konularda yetkisini kısıtlayarak şirketin Şahıs şirketi haline çevrilmesi sağlanabilir. Şirket kurmada en önemli unsur Muhasebe Olayıdır. Muhasebeciniz eğer işini bilen ve güvenilir biri ise, size her türlü yönlendirmeyi yapacaktır. Bu durumda Muhasebe işlerine önem vermek gerekmektedir. Kendim'de geleceğin bir muhasebecisi olarak ( inşallah.) Herşey 1 rakama baktığı için güvenilir, tavsiye edilir insanlarla iş yapmanızı öneririm.