Arkadaşlar bir tedpitimden bahsetmek istiyorum.İndex düşmesi sadece Türkiye de olmuyor.Dünyadaki 40 a yakın seo forumunu İNCELEDİM.O ÜLKELERLE ORTAK NOKTAMIZ:KOPYA İÇERİK.

Bizim forumlarımızdaki seo mesajlarının neredeyse ingilizc çevirisi o fourumlar.
Genellikle makale satışı,kopya içerikli site ve subdomain oluşturma konuları vs.
Sanırım backlinklerimizin silinmeside kalitesiz kopya bloglardan alınan linkler.Google çift taraflı ceza kesiyor.

Emin olmak için 6 ay önceki backlinklerimle şimdikileri karşılaştırdım.Silinen backlinklerimin %80 i filtreye veya sandboxa girmiş kopya içerikli siteler.
Bu kopya içerik yanlış anlaşılmasın.5-10 meajdan bahsetmiyorum.Komple site kopyalan siteler bunlar.

Bence kendi aramızda bir otokontrol oluşturup google ın ülkemize bakışını değiştirmemiz lazım.
Kopya içerik sadece bize dokunduğunda goole a şikayet edeceğimize tüm siteler için bunu uygulamalıyız.Bazı arkadaşlar kızacak ama tık başına 0.01$ lardan kurtulmanın,internet dünyasının 3. sınıf ülkesi olmanın kimseyi memnun etmediğine eminim.

Karşılaştığımız kopya içerikleri google a bildirelim...