skypuncher adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İsrail eğer gerçekten hukuğu , insanlığı , demokrasiyi , barışı savunan bir devlet olsaydı rahatlıkla o gemilerin önünü keser daha çok ilerlemelerini engelleyebilirdi bunun için bir çok yol mevcut.Sopalarla saldırdırmasalar , vurmazlardı kelimeleride biraz gerçek dışı yada fazla duygusal.Arkadaşlar olaylar gayet açık Uluslararası sularda hiç bir suçu olmayan sivil insanların gemilerine helikopterlerle baskın yapıyorsunuz ve o kişilerde doğal olarak nefsi mudafa yapıyor.Örneğin türkiyede bir çok olaylar çıkmakta taşla , sopayla saldıranlar oluyor , güvenlik güçleri onlara silahlamı cevap veriyor , hayır tabikide.Yunanistanda bu yapıldı ve az kalsın devrim oluyordu.Hukukta bile yeri vardır , size sopayla saldıran birisine siz silah çekemezsiniz , Nefsi Müdafaa olmaz.Dediğim gibi gemiye inmeden bir çok şekilde o gemileri engelleyebilirlerdi.Fakat zaten amaçlarının öldürmek olduğu ellerindeki ölüm listelerinden belliydi.
CAnim seni cok severim bilirsin, bu yazacagimi karsilik olarak alma, tamamen kendi gorusumdur. 3-4 kisi sopayla uzerime cullanip beni linc etmeye kalkarsa bende durup linc edilmeyi beklemem. hrzaman farkli bir konuda farkli bir sekilde yanlis aksettiriyorsunuz. Kimsenin israili gemiye ciktigi icin hakli ilan etmiyor, dogru yapti demiyor. Anlatmaya calistigimiz karsinda senin bir ordu var, savasan bir ordu, sen 3-4 kisi tek askere link etmeye kalkiyorsun, ve o askerin ates etmemesini bekliyorsun. Bunu hanki akli basinda insan dusunur ? Ben kendimi o gemidekilerin yerine koyuyorum, ne saldirmasi durup beklerim, HAK var HUKUK var diyoruzda birakalim hak hukuku israilin isledigi bu sucu devletler cozsun. sen sopayla tasla ne cozdunki simdi cozeeceksin ? Demek istedigim olen kisiler haybeye olmustur, uyarilari dinleyip gemi dursa yada teslim olunsa insanlar olmez israilde uluslar arasi kara sularda isledigi bu sucu oderdi..

onceki gun actigim konudada goruyorum, insanlari israile hak veriyor gibi gorup yorum yazmayin, anlamadan yaziliyor genelde, resmen israil yanlisi ettiler onceki gunku konuda beni. Oysa anlatmak istedigim sana tas atana cicek atacaksin. sakin olacaksin, ha o zaman goreceksin hak ve hukuk nasil isliyor..

Goruldugu gibi insanlar burda kolayca birbirine dusuyor, genelde anlama sorunu yuzunden ancak hic kimsenin icinde kotuluk yok aminim. Sadece biraz sakin olunmali..

Nokta / Saygilar seviler.