sen takma kafana 10-14 yaş arası ateşli gençler var forumda klavye delikanlıları diyoruz biz onlara.
burada forum delikanlılığı yapılmamış yada ben göremedim , kişiler fikirlerlerini hürce konuşuyorlar.Konuyu açan nasıl düşüncelerini paylaşmışsa diğer kişilerde aynı şekilde paylaşmakta.
Ayrıca bu işler yaşlarla olmaz , akıl yaşta değil baştadır bu sözü unuttun sanırım.Kimsenin yaşını bilmeden aklınca laf sokuyorsun.
Ben yazıları okudum ve sizlerle izin verirseniz bir kaç şey paylaşmak istiyorum.
Bazı arkadaşlar pasaportsuz olduklarından , bazıları gelmeyin diye uyardıklarından bahsetmiş ve bazılarıda askerlere sopayla saldırmasalar öldürülmezlerdi diyerek kendi düşüncelerini paylaşmıştır.
Konu çok açık ve net ,
Gazze ye
3 yıldır her türlü yiyecek içecek , ticari ürün , sağlık maddesi ve temel ihtiyaç malzemelerinin bile girmesi yasaktır.İsrail devletinin 3 yıldır aralıksız sürdürdüğü bu ambargo yüzünden orada ki insanların hali ortadır.Sadece bizler veya sizler görmezden gelip bunlara alıştık.Gazzeye her türlü insani yardım malzemesini götüren kişilerin
israil pasaportuna ihtiyaçları yoktur.Gazzede yaşan insanların yüzde 99.5 i filistinlidir sanırım sizin sorunuz cevabı burada saklı.
İsrail devleti pek tabi gelmeyin !! sizin içim ambargoyu kaldırmayız oradaki insanların aç sefil , temel ihtiyaçlarından bile mahsun yaşamasını istiyoruz diyecektir.Fakat şurada atladığınız bir konu mevcut.Olay uluslararası sularda yaşanmıştır , tabikide burada hukuk devreye giriyor.Her ne olursa olsun hiç bir devlet uluslararası sularda (kendine ait olmayan) sivil gemilere saldıramaz . İsrail bunu yaparak savaş hukukunu aşarak savaş suçu işlemiştir.
İsrail eğer gerçekten hukuğu , insanlığı , demokrasiyi , barışı savunan bir devlet olsaydı rahatlıkla o gemilerin önünü keser daha çok ilerlemelerini engelleyebilirdi bunun için bir çok yol mevcut.Sopalarla saldırdırmasalar , vurmazlardı kelimeleride biraz gerçek dışı yada fazla duygusal.Arkadaşlar olaylar gayet açık Uluslararası sularda hiç bir suçu olmayan sivil insanların gemilerine helikopterlerle baskın yapıyorsunuz ve o kişilerde doğal olarak nefsi mudafa yapıyor.Örneğin türkiyede bir çok olaylar çıkmakta taşla , sopayla saldıranlar oluyor , güvenlik güçleri onlara silahlamı cevap veriyor , hayır tabikide.Yunanistanda bu yapıldı ve az kalsın devrim oluyordu.Hukukta bile yeri vardır , size sopayla saldıran birisine siz silah çekemezsiniz , Nefsi Müdafaa olmaz.Dediğim gibi gemiye inmeden bir çok şekilde o gemileri engelleyebilirlerdi.Fakat zaten amaçlarının öldürmek olduğu ellerindeki ölüm listelerinden belliydi.
Konuyu açan arkadaşımızın dediği linklere baktım , çok güzel arkadaşım adamlar çok büyük haklısın

ama o kadar kafanda büyütme bence 1948 de kurulan bir devleti.
Bunları tek tek bulacağına birazda geçmişimizle ilgilili bir şeyler araştırırsan hem kafanda onları daha fazla büyütmemiş , hemde bizim devlet yapımız , misyonumuz , atalarımız kısacası tarihimiz hakkında daha çok bilgi sahibi olur ve bu tür olayları daha kolay yorumlayabilirsin.
Teşekkürler