Öncelikle israli günahım kadar sevmediğimi o topraklara bunun için yerleştirildiğini bildiğimi belirterek sözlerime başlamak istiyorum.
Şimdi olaylara tarafsız gözle bakmaya çalışıyorum. Birazda geriye giderek olayları daha iyi incelemek istiyorum. Filistinde gazze halkına yapılan zülumdur. Buna benimde desteklediğim şekilde tepkimizi verdik. Sokaklara döküldük. Ancak Irak'da sayısı belli olmayan müslümanlarımızın ölmesini sadece seyrettik. ve bizi yöneten zihniyet kazasız belasız Irak'dan dönmesini diledi abd askerlerinin. Hatta ülkemizde bile üs kurmayı oylamaya sunacak kadar yüzsüz davrandılar. Orada yapılanlara ne bir yardım götürelim denildi ne de halk sokaklara döküldü. burada bir çelişki vardır.
Bir başka konu olarak müslüman ülkelerin neden sessiz kaldığı neden farklı davrandığını düşünmek gerekir. Olaya PKK açısından bakalım. Müslüman dediğimiz Irak ve Iran değil mi yıllardır bunların barınmasına izin veren. Bir müslüman devletin askerlerinin şehit olmasına göz yumması normal midir. Haberlerde okuyoruz Mısır yardım için kapılarını açmış. Neden bu olaylar olmadan zaten olması gerektiği gibi kapılarını her zaman açık tutamıyor. Arkadaşları okuyorum cihatdan bahsediyorlar. Osmanlıda hatta Hz. Muhammed efendimiz zamanlarına atıf yapıyorlar. Ancak şu var. Emevilere Abbasilere kadar hangi mezhep vardı. Herkes Allah yolunda savaşıyordu. Şimdi Şi, Sunni, Alevi hepsi birbirisiyle kopuk bir birine kusur buluyor hatta kendi içinde savaşıyorlar. Bu kadar parçalanmışlık varken artık Sen Osmanlı Torunusun sen busun demenin manası mı var.
Bu olaya gelince yardım konvoyuna saldırının onaylanır yanı yok kınıyoruz. Ancak sana gelmeyin bu yardımların içindeki maddelerden şüpheleniyoruz diyen bir devlete inadına geliyoruz demek onları hiçe saymak elbetteki bir karşılık görecekti. İsrail haması bizim PKK yı gördüğümüz gibi görüyor ve inşaat malzemesini sıgınak vs kullanacağını düşünüyor ve yardımın gitmesini kendilerince istemiyorlar. Ölümlere varacak kadar şiddete elbette gerek yoktu ama bu devletin karakteri bu ve bunu bile bile insanlarımızı oraya yollamak gitmelerine izin vermek suçtur. BM ve çok sevdiği abd gemiler kalmadan önce neden bir açıklama ile bu gemiler Gazzeye varsın diye açıklama yapmıyorlar. Bu açıklamayı yaptırmadan sen insanını nasıl ölüme bilinmezliğe yollarsın. Olayları sadece müslümanlar gitti ve siyonistler tarafından öldürüldü olarak bakmamak lazım. o açından bakınca tüm kalbimle kınıyorum üzülüyorum ama buna teşvik edenler one minute ile seçim yatırımı yapanlar bu olaylardan medet umanlar bu olaylardan sonra sesli konusarak bişey yapıyormus gibi görünenlerde israilin tavrı kadar suçludur.