Tek diyebileceğim şey "oku , oku , oku".. Her şeyi olumlu/olumsuz , sizi kızdıran/kızdırmayan her şeyi okuyun.Ne kadar çok okursa insanlar ancak o zaman sabit fikirlerden vazgeçer ve olaylara uzaktan bakmaya başlar..

benim diyeceğim bir kaç şey var:

1-) Hitlerin Türkiye'ye saldırması korktuğundan dolayı da olabilir.Sonuçta bunun tam nedenini bilemez.Ama çoğunluğu kanısı şudur ki , hem ekstra bir cephe açmak istememiştir, hem de Rusya'ya ilerlemekteyken aynı bölgede başka bir ülkeyi hem karşısına almak istememiştir , hemn Rusya'nın Türkiye üzerinden yardım almasını istememiştir ve hem de Müslümanları şimdilik bu savaşa sokmak istememiştir.Belki ilerde bize de saldırırdı ama bu bilinmez.

2-) Lütfen olaylara bakarken tarafsız olalım.Yani şunu demek istiyorum, Hitlerin ikinci dünya savaşında yahudilere yaptığı neyse bu gün İsrailin Filistine yaptığı şey aynıdır.Yani bu yıllarda kendimizi haklı göstermek için ikinci dünya savaşında" Hitler ne güzelde yapmış Yahudileri doğramış diye" düşünmeyelim. Sonuçta ikiside insanlığa yapılmış büyük bir suçtur.

3-) Her şeyi aşırısı insanlığa zarardır.Aşırı milliyetçilikte, aşırı dincilikte, aşırı vurdum duymazlıkda vs