İki gündür sadece r10 değil bütün dünya çalkalanıyor. R10 üyeleride iyisi ile kötüsü ile birşeyler yapmaya çalışıyor. Peki biz bu olaya gerçekden tarafsız bakabiliyormuyuz? Biliyorum İsrailin daha önceki davranışları yüzünden bunu yapmak gerçekden zor. Herkesde bir ön yargı var. İsrail yapmışsa suçludur düşüncesi. Peki burda tepki verenlerden kaç kişi
"İsrail yardım gemilerine saldırdı" cümlesinden fazlasını biliyor veya araştırdı?
2 gündür haberleri araştırıyorum. Karşılaştırıyorum. Yorumları okuyorum. Araştırmaların bir kısmını paylaşayım.
İsrail silah kaçakçılığının önüne geçmek amacı ile bu gemilerin yardım götürmesi için bazı kanallar teklif etmiş. Fakat nedense bu İnsani yardım vakfının gemileri kafasına göre İsrail ordusunun denetiminde bulunan sulara girmeye kalkmış.
Yani gemilere askeri bir müdahale yapılacağı belliydi.
Gemiler insani yardım taşıyordu. Fakat 9 gemi vapur hattınamı özendi bilemiyorum artık ki kadın, erkek, çoluk, çocuk hatta bebekleriin bulunduğu yaklaşık 900 kişi vardı. Hadi tamam gönüllü insanlar vardı da. Hangi insan bebeği ile oraya gider.
Resmen kendilerini acındırmak için gemilere yerleştirilmişlerdi.
Haberleri izledinizmi bilmiyorum fakat görüntülerde herşey sabit. Asker gemiye çıkar çıkmaz saldırıya uğruyor. Tekme, tokat, sopa, sapan, bıçak ne varsa. Dolayısı ile asker karşılık verme durumunda kalıyor. Ayrıca videoda net görünmesede sanırım saldıranların başında siyah kar maskeleri var. Bu net olmasada videoda
İnsanların askerlere saldırması, gemiden aşağıya atması, bıcak, sopalar, sapan ve sapan bilyeleri açıkca görünüyor. Ve En önemlisi: Bugün haberlere Hamas liderleri “Bu dava artık sadece İsrail-Filistin meselesi değil, Türkler başta olmak üzere tüm Müslümanların meselesi haline geldi” şeklinde demeçler veriliyor. Biz neden başta olalım. Gemilerin hepsi bizimmiydi? Kaldıki marmara adlı gemide insani yardım vakfının gemisi.
Osman Pamukoğlu adlı üyeden alıntı:
İsrail'in günlerdir yaptığı açıklamaları kulak arkası edip, korumasız gemilerdeki insanları İsrail'in savaş gücü üzerine sevk eden ve bunu da sivil toplum kuruluşlarının dokunulmazlığı diye yorumlayıp öyle sanan saflar, ölümlerin müsebbipleri ve suçlularıdır.
Şimdi... Tamam kabul ediyorum. İsrailin suçu var. Fakat bu İnsani yardım vakfıda neyin nesi? Kimlerle bağlantılı? Daha önce nerelere yardım götürmüş? Asıl amacı yardım götürmenin dışında birşeymiydi?
Bizi göz göre göre savaşın içinemi çekiyorlar?
Siz düşünün...
Alıntı
Tabiki ben İsraili korumuyorum. Hatta en az sizin kadarda sevmem. Fakat bu konuda İsrailin yaptıkları kadar İnsani yardım vakfının sebep olduklarınıda düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum.