Kıbrıs örneği veriliyor ama kaç kişi düşündü ozaman ki şartlala şimdili şartlar ne?

Allah aşkına çıkın şu Kurtlar Vadisi ve Oyun dünyasından, Ozaman dünya ülkeler tarafından yönetiliyordu bugün şirketler tarafından yönetiliyor. Savaşlar artık ekonomik güçle değil ne kadar çok uluslarası firman varsa dünya çapında okadar güçlüsün.

Yazacaklarım belki komplo teorisi gelebilir ama gerçekler. Bende buradaki en çok üzülen kişi kadar üzdüldüm, bir çoğunuz burada sinirlenirken ben haberi izlerken gözlerim doldu, sadece insan oldukları için...

%lik askeri hesaplar eskidendi arkadaşlar, İngilitere ve Amerikan ekonomileri kimlerin elinde? Öncelikle İsrail ve Arapların elinde dünyanın en büyük yiyecekden - silah şirketleri hepsi bunların elinde, ve parlementolarının içindeki satılık siyasetçileri saymıyorum bile. Biz sadece İsrailimi karşımıza alıcaz? Hayır böyle bir durumda bizim kötü günümüzü bekleyen tüm Avrupa belki Doğudan eskiden dost olan şimdi düşman olacaklar olacaktır.

Peki bizim ekonomimiz ne alemde? Ben halen ekonominin sağlam olduğunu düşünmüyorum ve şuan görüyorum ki boykot hazırlığındayız tamam boykot güzeldir ama bu ürünler bize yurt dışından gelmiyor ki burada üretliyor, sizin babalarınız, abileriniz çalışıp üretiyor. Şimdi boykot ettin diyelim eee bu firmalar hadi iflas etmez kolay kolay ama etti diyelim hiç yoksa bugün sayılan şirketlerde en az 2milyon kişi dolaylı olarak çalışıyor. Yani en az 6-7 Milyonu kişiyi etkiler bu olay, daha bu devlet çalışınına düzgün bakamazken, işsiz kalana nasıl bakacak?

Filistinler bizim din kardeşim buna hiç bir sözüm yok, benimde 1-2 arkadaşım var çok iyi çocuklar ama şimdi ben işsiz kalıp aileme bakamıyıp ele muhtaç edersem, ne olacak? Hangi Arap devleti gelip gelecek açığı kapatacak, şuan yatırım yapanlara bakmayın 1 koyup 100 götürüyolar. İnan yazmak istemiyorum ortada çok büyük acı var, bile bile ölüme gönderilmiş insanlar var ama bazı arkadaşlarımız hiç bir bilgi sahibi olmadan, sadece çevresinden duydukları ile etrafındakilerini provake ediyor.

Yabancı kanalları izliyorum arada bakıyorum, inanın bu konu konuşuluyor ama çok yüzeysel yani günlük bir olay gibi geçip gidecek onlara, birbirlerimizi kırmadan güzelce konuşalım. Bu forumda kimse yardım etmeyelim demedi zaten ama niye biz biranda garantör olarak bir rol alıyoruz, bizden ve İrandan önce bunu yapması gereken en başta Mısır ve Suudiler var. İşte çıkarlarından dolayı elleri kımıldamıyor...

Lütfen biraz gerçekçi düşünün kimsenin şuan ülkeyi daha gerilime ve bilinmez bir girdaba sokmaya hakkı yok. Ağzıma geçmişde yaşananlarla ilgili bazı cümleler geliyor ama bugünkü vefat eden iyi niyetli 19 kişiye saygımdan dolayı yazmak istemiyorum. Sadece ülkem ve vatandaşım için en iyisi neyse o olsun istiyorum...