MeSsO_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İsrail ile savaşalım 40 kişi oy vermiş arkadaşlar iyimisiniz siz ya

Ya bu savaş Zimbabve ile olsun İsrail ile olsun mesele güç değilki.
Eskide kaldı o kılıç kalkan devri milyonlarca mahsum insan ölebilir.
Bunların büyük kısmı yakınlarınız olabilir hemde oturdukları yerden savaşarakta değil.
Savaşı basit birşey sanıyosunuz heralde age of empires daki gibi ordular konya ovasında toplanıcak en son kim sağ kalırsa o kazanıcak ?
Yapmayın arkadaşlar

He birde şöyle bir durum var siz Türkiyeyi çok küçümsüyorsunuz.
Türkiye bulunduğu yer itibariyle ve askeri gücü itibariyle dünyanın en önemli ülkerinden birisidir !

Konu İsrail üstünden tartışılıyor ondan bir örnek veriyim.
İsrail nufusunun %24 ü asker Türkiye de ise bu oran %7 civarı.
Aradaki bu 3.5 - 4 kat farka rağmen Türkiyenin askeri ordusu İsrail ordusunun yaklaşık 5 katıdır.

He teknolojiden vs. bahsediyoruz ama her ülke açıklayacak değil benim şu bombam var şu kadar cartım var curtum var diye.
Türkiye Cumhuriyeti kendisini korumak için gerekli tüm teşizata sahiptir ben buna eminim.
Teknolojik ve askeri güç olarak geride olduğumuzu düşünmüyorum.
Hadi öyle diyelim savaş karada kazanılır ötesi yok.

Biraz şeyden geliyor bu rahatlık hani pkk ile çatışmalarımız hep dağlarda ya haliyle merkezde kimse birşeyden etkilenmiyor tek tük olağanüstü olaylar dışında ondan sanıyorlar ki öyle dağda tepede savaşılcak diğer hiçbiryere birşey olmayacak.Birde sanılıyor ki sadece israil-Türkiye savaşı olacak yok böyle şeyler Türkiye savaşa girmez kolay kolay normalde sempati duymamama rağmen şuana kadar izlenen politika bence doğru olandır hükümet tarafından.Kimse ulusunu savaşa sokmaz öyle delikanlılık yapıp hee eğer biri bizim sınırlarımıza girerse bu ayrı tabi savaş son çaredir.Eğer savaşıcaksak kimse kusura bakmasın askerimizin başına çuval takıldığında savaşıcaktık bence o daha savaş sebebidir bizi asıl temsil eden Türk askeridir bizim askerimiz götürüyor olsaydı o gemiyi israil askerine karşılık vermeyeceğinden çatışma çıkmaz ölen olmazdı ama bireysel hareket edilince olanlar olmuş tabi bu israili haklı çıkarmaz ama bireysel hareket olduğu çok açık soğukkanlı davranılsa enfazla o gemi orda alıkoyulurdu o çektikleri limana herkes sağ olarak gelir ve iade edilirdi biz bu tartışmayı kimse ölmemiş olarak yapardık keşke keşke.