Öncelikle şunu söyliyeyim. Son 6-7 yıldır yaşananlar ortada. Birileri sürekli gerilimi arttırmak için elinden geleni yaptı iki ülke arasında.

ve bügün yapılanlar hakkında ;

ilk olarak , oraya giden gemiyi kim hangi amaçla gönderdi. Çünkü daha önceki zamanlarda, deniz feneri gibi yeşil holdingler istedikleri gibi yardımda bulunabiliyorlardı filitin halkına. İsrail ses çıkarmıyordu. ama nedense bu insanlar bu sefer gemiyi seçtiler. Hemde dayatma tarzında, işin garibi Avrupanın da bu gerilime destek olması. Çünkü sabah tv de izlediğim kadarıyla yapılan açıklamada, geminin kendi başına buyruk hareket ettiği. Devlet kademesinden herhangi bir görev almadığını , devlet yetkisinin olmadığını söylemişti. Kaldıki israil ordusunun gemiyi uyarmasına rağmen, sırf kan dökülmesi için yolundan sapmaması.

Bir başka ilginç olan, yine Türkiye siyasetinde bazi çevreler için kritik dönemlerde nedense birden hortlayan israil + Türkiye sürtüşmeleri ve bundan kazanç sağlayan kesim (davos,dizi polemiği,ankara çağrılan hamas, irandan mütevellit çıkan sürtüşmeler)

ayrıca dikkatimi şuda çekti. Bu yaşanan olaydan sonra, konsolosluk önündeki sakallı kişilerin ellerinde Türk bayrağı hariç filistin bayraklarının olması. Gemi türk gemisi değilmiydi. Ölenler Türk değilmiy di ? Neden türk bayrağı değilde , filistin bayrakları ve aynı sembolik elle yapılan özgürlük işareti.

bence bunlar bilerek yapıldı. Başnakanın değimi ile BOP eş başkanı artık bazı yerlerde omuycak. Bilindiği gibi Türkiye , israil-iran,suriye iran, filistin israil arasında köprüydü. Artık türkiye bu projelere gidemeyecek. REsmen bile bile bizi bu süreçlerden çıkarttırdılar marmara gemisindekiler. Artık israil kafasına göre şekil verecek ikili ilişkilerinde iran,filistin,suriye meselelerinde.(israilin kazancı )

Ayrıca görünen o ki, artık gelen bir savaşın olduğu. birinci dünya savaşına bakarsak; yani o dönemdeki olaylar
ekonomik çıkar için ham madde ve sömürge arayışı
İngiltere ve Almanya arasındaki ekonomik rekabet
silahlanma yarışının hızlanması.
avrupa ve rusların balkan ve sıcak su savaşları

peki fitili yakan ne oldu ?
sirp karabağ sorunu oldu, yani ufak bir sebep bu birikenlerin alev almasını sağladı ve 1. dünya savaşı çıktı.

ikinci dünya savaşı sebepleri neydi ?
ispanya iç savaşı
çin japon, sovyet japon sürtüşmesi
Çekoslovakya'nın bölünmesi
amerikanın ittafaklarini silahlandırması
almanyadaki,italyadaki ekonomik kriler.
savaşı ateşleyen almanların polonyanın şehrini kuşatmasıydı.

peki bugünkü durum
türkiye ve irandaki pkk terörü yani iç savaş.
Amerikanın afganistan ve ıraka yerleşmesi, gözünü sömürmek için diktiği orta doğu.
orta doğudaki kaos , kafkaslardaki kaos ortamı
balkanlardaki kaos bölünen yugoslavya,sovyetlerın avrupadaki düşmez denilen kalesi ve bü bölünmeden çıkan 6 ülke (5 i amerikan üssü, hepside AB kapısında giriş sırada)
dünyada hortlayan ekonomik kriz. Almanyanın aldığı sert önlemler
ekonomileri batma noktasına gelen İspanya,ingiltere,fransa.
Amerika ve batı için büyüyen yeni iki güç hindistan,çin
amerikanın azalan silah satışı ( son 5 senede ordu sanaysinin amerikan ekonomisine katkısının düşmesi )
kuzey - güney kore çatışmaları , pakistan-hindistan çatışmaları iki ülkenin birbirine gözdağı vermek için yaptığı nükleer denemeler
arjantin ve ingiltere arasında henüz başlamayan adalar çatışması
israil türkiye, iran israil, ermenistan türkiye gerginlikleri

yani savaş kapıda, tek sorun bahanenin ne olucağı yani fitilin nerden yakılacağı.

Eğer savaş olursa türkiyenin yerini belli etmiş bulunuyorlar. türkiye artık otomatik olarak iran ve arap ülkelerinin yanındadır. Kimse ruslardan ve çinden medet ummasın. ( 1. dünya savaşınada böyle girmiştik. Yerimizi safımızı onlar belirlemişti )
yani savaş çıkarsa türkiye olarak bölüneceğimiz kesin. bu gemideki fesatçıların mahkeme önüne çıkarılmaları gerek, arkalarında kimler var bulunmalı. Kesin olarak yabancıların işinin olduğu kesin. Yoksa kimse bile bile ateşe benzin bidonu ile yaklaşmaz.

sadece ikinci dünya savaşına bakın ! katılmamıza rağmen ekonomik krizler yaşadık, amerikan başkanının gelmesi ile ortadoğuyu ingilizlerden, amerikanın eline bıraktık. Nato diye koreye gittik. Ek olarak ihtilal yaşandı

iran-ırak savaşında zararlı çıktık. yaşadığımız kriz cabası.

91 körfez savaşı . söylenen zarar 80 milyar dolar, savaş bahanesi ile savaş maduru diye alınan 1,5 milyon kürd ve bunların planlı şekilde batı illerine yerleştirilmesi ( türkçe bile bilmedikleri halde )

2003 ırak işgali. Ekonomil zarar, güçlenen PKK , amerikanın ırak'ta kurduğu kürd ordusu Peşmerge. Kerkükten sürülen türkmenler. Kürdistan özerk bolgesi adı altında Kuzey IRak'ın tanınması.

Türkiye olarak savaşa girersek parçalanırız. Oyunlara gelmeyelim derim ben. Yoksa zarar ve kayıp çok büyük olur. Heleki etrafımızda bizi çok seven komşularımız varken ( pkk yı besleyen suriye,iran, irak , ebedi dostalrımız yunan ve ermeniler )

donanimhaberden alıntıdır.
http://forum.donanimhaber.com/m_40134328/tm.htm