Wordpress açık kaynak kodlar geliştirilmiş bir sistemdir. En iyi cmslerdendir. Onu iyi yapan özellikleri değil arama motorlarıyla yarattığı enfes ilşkiler ve hızlı içerik üretimi ve web 2.0 pek çok özelliğidir. Wordpress binlerce geliştireni olan (arkasında ordusu var) bir cmsdir. Wordpress ile seo çocuk oyuncağıdır.
-Google wordpress siteleri çok hızlı tarar. Nedeni ise bu alt yapıya uyumlu bir tarama botunun oluşudur.
-Wordpress blog siteler blog aramalarında da çıkarlar.

döküman yapım aşamasında...
Kalıcı Bağlantılar.
Burda anlamanız gereken google'un önem verdiği domain kısmına site hakkında anlakalı içerik girmektir.
Bu anlamda rastgele numaralardan (siteadi.com/p=333) vb. kurtarıp daha zenginleştirilmiş içerikte bir sayfa vermektir.

Değişik seo seçenekleri var
Seo – 1;
www.siteadresi.com/deneme-yazisi.html şeklinde olmasını isterseniz.
/%postname%.html
Bu seçenek google'un resmi olarak önerdiği seçenektir. En güvenlisi budur. Ama esasda teoride uzaktır. *.html eklemek her sayfaya aslında içeriği html (kodlama dili) gibi bir bilgi vermektedir. Bu içerikten bir uzaklaşmadır. Ama temel sorun acaba google mühendisleri bizim kadar akıllı düşünebiliyor mu? Emniyet kemersiz sürmücem diyorsanız arabayı bu sizin için ideal seçim. Yeniler bundan şaşmasın.

Seo – 2;
www.siteadresi.com/1-deneme-yazisi-xxx.html
www.siteadresi.com/2-deneme-yazisi-yyy.html
www.siteadresi.com/3-deneme-yazisi-zzz.html şeklinde gitmesini isterseniz.
/%post_id%-%postname%.html
Avantajı sayfa üretim hızı bir kaç milisaniye 0.02 daha hızlıdır. Çünkü veritabanı ile arama bulma süresi daha kısadır. yukardakine göre. yük çok yoğun bir site ise ve kaynaklarınız az ise düşünmelisiniz. Rakamın başta olması içeriği orjinalleştirici olabilir. Bu belirsiz bi konu diyelim 3 arkadaş isimli bir arama var şans eseri konu idis de 123-arkadas.html böyle bir yakınlaşma olabilir. çok sık kopyala yapıtır yapan ve server kaynaklarını verimli kullasnmak isteyenlere idealdir.

Seo – 3;
www.siteadresi.com/deneme-yazisi-1.html
www.siteadresi.com/deneme-yazisi-2.html
www.siteadresi.com/deneme-yazisi-3.html şeklinde gitmesini isterseniz.
/%postname%-%post_id%.html
Seo – 4;
http://www.siteadresi.com/bulunduguk…me-yazisi.html (Yani şuan forumdaki sayfalar gibi.)
/%category%-%postname%.html
Seo – 5;
www.siteadresi.com/1.html
www.siteadresi.com/2.html
www.siteadresi.com/3.html
www.siteadresi.com/4.html şeklinde gitmesini isterseniz.
/%post_id%.html
Bu seoyu ayarladığınız sayfada en altta birde kategori temeli vardır.Oraya hiçbirşey yazmazsanız sitenizde kategorilere tıklanıldığında adres şöyle olur.
www.siteadresi.com/category/arabalar/
Eğer siteniz araba sitesiyse o bölüme araba yada artık ne isterseniz fakat unutmayınki buraya yazacağınız kelime seo açısından önemlidir. Seçeceğiniz kelime sitenizle ilgili olsun.

Seoda temel olay site kalitesi ve ziyaretçi memnuniyetidir. Bunuda ölçerken sayfada kalış süresi ile ölçer mühendisler.
Aslında alaksız trafik almak seo açıdan kötüdür. Seo da alakalı ve memenun trafik edinmelisiniz. Bu sizi giderek daha otorite site yapacaktır. Yansıması daha çok DİREKT girişlerdir.

Seo eklentileri ve wordpress.
Wordpressi'i seo eklentilerle bir hit canavarına çevirebilirsiniz. Bunlardan en önemlileri
all in one seodur. Tek başına cannolization da dahil epey bir işi yapar.

Bunun yanına seo smart links eklemelisiniz.Size cluster olmayan dağınık iç linkler sağlayacaktır. Bu doğal görünümlü iç linklerin seo da muazzam bir faydası vardır. Doğal görünene linkler daha değerlidir.

(Verildimi Bilmiyorum,bir forumda gordum bana faydasi dokundu ondan paylastim)