Öncelikli olarak forumda böyle bir başlık mevcut ise affınıza sığınıyorum.
Şimdi gelelim konumuza.
Daha iki gün öncesine kadar yakın bir arkadaşım ile msn de sosyal imleme sitelerinden bahsederken, kendisi uyarı amaçlı aman abi dikkat et çevir yemeyesin dedi. İlk başta bu terim kulağıma oldukça yabancı geldi, nasıl yani çevir derken ? diye soru yönelttiğim zaman web sitesinin google sonucunu gönderdi yerli bir sitede arama sonuçlarında com.tr de arama yapılmasına rağmen sitenin çevirisini yap uyarısı veriyordu. Tabi bu olayı direk olarak söylemedi ben sitelerimi imleme sitelerine eklediğimden söz ediyordum, velhasıl kelam bugün bir baktığımda benimde sitelerimden bir tanesi öle aham şaham fazla imleme sitesine eklemesemde aynı şekilde türkçe site ve google.com.tr aramalarında yanında sayfanın çevirisini yap ibaresini gördüm.
Bu hite ve sıralamaya etki eden bir durumm mu henüz tam olarak çözümleyemedim. Ama dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Sonuç olarak türkçe dizinde yer alan sitemiz yabancı dil olarak aglılanıyor ise sıralamada geriye atabilir diye düşünmekteyim.
Sosyal imleme sitelerini sıklıkla kullanan arkadaşlar veya başına bu tarz bir olay gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşır ise sevinirim.