Bu aralada msnde ve forumda sıkça seo danışmanlığı hüsranlıkları ile karşılaşıyorum. Ve sürekli sorular soruluyor, bunu dedi, bunu yaptı doğru mu tarzında. Bende oturup bir yazı yazayım dedim. Umarım bilmeyen arkadaşlar seo hizmeti almadan önce biraz dikkat eder. Yazının ingilizcesi burdadır, bu yazıyı görüp yazman istedim ama çeviri yapmadım.

Uzak Durmanız Gereken Seo Danışmanları

SEO konusu gün geçtikçe daha popüler bir konu haline gelmekte. Tabi durum böyle olunca da, yanıltıcı ya da en azından yanlış yönlendirici SEO danışmanlık hizmetleri de ortaya çıkmaya başladı.

Söz gelimi, az çok SEO konusunda araştırma yapmış yada SEO hizmeti almak isteyen herkes, az-çok böylesi kişilerle karşılaşmıştır. Ayda 200 TL’ye site tarasımı ve anahtar kelimenizde birinci sıraya getireceğini iddia eden kişi yada firmalar sözünü ettiğimiz. Önceden sadece kişilerdi, ne yazık ki artık böyle firmalar da mevcut olmaya başladı.

Sizin SEO danışmanınız olarak, aldatıcı SEO danışmanlarını tespit edebilmenizin önemli olduğunu düşünüyoruz. Eğer bir SEO firmasının aşağıdaki ifadelerden birini kullandığını görürseniz, hemen onlardan uzaklaşmanızı öneririz:

1-Sitenizi kesinlikle birinci yapacağız.
2-Sitenizi belirttiğiniz anahtar kelimelerde birinci yapacağız.
3-Sitenize X kadar gün içinde X kadar organik hit (arama motorlarını kullanarak gelen gerçek kişiler) gelmeyi garantiliyoruz.
4- SEO kısa vadeli bir satış stratejisidir.
5-Google ile özel bir anlaşmamız var.
6-Sosyal Medya (Facebook,Twitter,Firendfeed) stratejisini kullanmak zorunda değiliz.
7-Websitenizin içeriği bizim işimizi etkilemez.
8-Sitenizdeki sayfaların yüzlerce kopyasını üreteceğiz.
9- Sitenizi farklı domain alanlarında klonlayacağız
10-Bazı metinleri sitenizde görünmez olarak ekleyeceğiz.
11-Kullanacağımız Otomatik link ekleme teknkileri sitesinize katkı sağlayacaktır.
12-Google’un siteleri sıralamada kullandığı algoritmayı tamamen çözdük.
13-Sitenizin kodlamasına dokunmak zorunda değiliz, ftp bilgilerinize gerek yok.
14-Diğer sitelerden makaleler alıp, sizin sitenize koyacağız.
15-Sitenizi tüm arama motorlarına kaydedeceğiz.
16-Sitenizi belli bir miktara X sürede banlanmasını (Google tarafından yasaklanmasını) kaldıracağız.
17-Yapmanız gereken tek şey sitenize anatar kelimeleri bol bol yazmanız.
18-Google’ a vermek için bize X kadar ödeme yapmanız gerekmektedir.
19-Sitenize bazı değerli sitelerden gizli olarak linkler ekleyeceğiz.
20-Bazı sitelerin yorumlarında sitenizin adı olacak.

Uzak Durmanız Gereken Seo Danışmanları

SeoMerkezi.com

Ekleme çıkartma ve düzenleme yapmak isteyen arkadaşlar benim siteye yada buraya yorum yaparlarsa düzenlemiş olur güzel bir liste çıkartmış oluruz. Ve konuyu sabitleriz. Ben şimdilik ordan okuduğumu ve aklıma gelenleri yazdım. Umarım faydası olur.