php ile alt yapı geliştirirsin css ile arayüz geliştirirsin.css tek başına bir zaman sonra hiç birşey ifade etmemeye başlar. yanına tuz biber dersin en az css kadar javascript (yada kütüphanelerinden) öğrenme ihtiyacı hissedersin. sonra bir firmada çalışmak istersin firma necisin der front-end developerım abi dersin php biliyonmu bakim sen der? eh az buçuk dersin olmaz git onuda orta seviye yap en azından sistemleri kodladığın arayüze entegre edebilcek kadar öğren gel der. yada php öğrenirsin (ki bence çok çok zevkli) bir süre sonra eline 3 tane eğitim okumuş ve kodlama bilgisi olmayan bu yüzden kodlayacak adamı düşünmeyen birinin elinden çıkmış bi arayüz gelir. kodlamaya başlarsın 2 tane divi bi kaldırırsın dünyan kararır. css bilmediğin için sorunu çözene kadar mafolursun. sonra dersin aa benim çok olmasada css te bilmem gerekiyormuş. sonra gün gelir biraz daha para kazanmak yada projelerine fonksiyonellik katmak için javascript (yada kütüphanelerinden) öğrenirsin bu masal burda biter. ama php konusu çok çok uzun bi yerde bitmiyor ufkun kadar geniş. (araya html serpiştirmedim, zaten temelde html yatıyor)