Arkadaşlar bu konu hakkında ne biliyorsunuz acaba bu sene eğer istediğim vakıf üniversitesine giremezsem misafir öğrenci olarak 1 sene okuyup(ing hazırlık) gelecek sene dersleri saydırıp üniversite sınavından yeterli puanı alınca kaldığım yerden devam edebilirmiyim böyle birşey duydum ne kadar erçek doğru bilmiyorum artık yardımcı olursanız sevinirim.
bknz: özyeğin üniversitesi
Alıntı
Misafir Öğrenci

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında lisans düzeyinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi’nde bir dönem veya bir akademik yıl için misafir öğrenci statüsünde lisans dersleri alabilirler. Misafir öğrenci kabulü, adayların öğrenimlerine devam etmekte oldukları yükseköğretim kurumunun düzeyi, öğrencinin bu kurumdaki başarı durumu ve İngilizce dil yeterlikleri dikkate alınarak, senato tarafından belirlenen esaslar ve kontenjanlar çerçevesinde, ilgili fakülte/yüksekokul yönetim kurulu tarafından yapılır.

Misafir öğrenciler katıldıkları dersler esas alınarak, üniversite tarafından belirlenen öğrenim ücretini öderler. Misafir öğrencilere diploma ya da derece verilmez, ancak istekleri üzerine kayıt oldukları dersleri ve aldıkları notları gösteren bir belge verilir.

Ayrıntılı bilgiler için Uluslararası Ofis sayfasını ziyaret edebilirsiniz.