Kusura bakmayın da pek çoğunuz deli gibi marka meraklısı.
Mesela ben, gidip prada çanta ve cüzdanlara binlerce lira dökmek yerine MATRAŞ marka cüzdan kullanmayı tercih ediyorum.Hem de daha kaliteli ve uygun fiyata. Şimdi prada kaliteli de Matraş dha mı az kaliteli ?
Ya da ayakkabıcılara gittiğimde direkt yerli üretim deri ayakkbı soruyorum. Pek çok kaliteli ayakkabı mağazaısnda yerli malı üstün kalite deri ayakkbı mevcut. Al senelerce giy.. Hiç denediniz mi bunu ?
Lisedeyken bir ayakkbıyla 3 sene okula gidiyordum yerli malı kaliteli ayakkabı sayesinde..
Amaç eyter ki yerli ürün kullanmak olsun. Unutmayın her şey marka değildir ya da markası duyulmamış her ürün kalitesiz değildir.
Hepimizin pahalı zevkleri var. Hepimiz isteriz her şeyin en iyisiniz..Ama lütfen ha bire ülkenizi aşağılayıp durmayın.
Gerekirse adidas giymeyin, nescafe içmeyin ama bu biz beceremiyoruz pskolojisinden sıyrılın.
Denediniz mi yapabilmeyi ? Yapmak için neyiniz eksik ya da ?
Siz, böyle ithal ürünlere yöneldiğiniz için yerli üreticiler mal satamayıp zarara uğruyor ve üretimi durduruyor olamaz mı ?
En basit örnek:
Dünyanın en kaliteli fındığı ülkemizde yetişir. Tek kelime ile en kaliteli ve 1.sınıfı bizim ülkemizde yetişir ama Almanya'ya ihraç edilir. Dünyanın fındık cenneti ülkemizdir Fındık başkenti Almanya.. Bizim fındığımızla..
Sonra da biz gider Sağra üretimi tadelle yerine Alaman çikolataları isteriz

Çok basit bir örnek olmasına karşın inanın trajik bir durum.
Matraş Pradaya deri satar, Prada yapar kat kat fazlasına bizim bağyanlara geri satar
Lütfen biz yapamıyoruz psikolojisini atın üzerinden gençler. Bizi bu kadar ezmeyin Allah aşkına. O kadar mı ezik bir milletiz ?